Streik på tyske flyplasser onsdag 27. april

Lufthana A380

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Den tyske fagforeningen Verdi som omfatter ansatte på flyplassene i Tyskland, har varslet at de går ut i streik. Den startet allerede i dag ved flyplassen i Bremen og utvides i morgen, onsdag 27. april på flere tyske flyplasser.

Skal du ut og fly til Frankfurt, München, Köln, Dortmund, Düsseldorf eller Hannover i morgen må du belage deg på kanselleringer eller forsinkelser. Streiken treffer ulikt på flyplassene. I München er det forespeilet at streiken varer hele dagen, mens i Frankfurt skal den vare til kl 1500. Men dette er usikre momenter, og hvordan det slår ut på de andre flyplassene er fortsatt ikke kjent.

Det er ansatte i ground handling, sikkerhetskontroll og brannvesenet på flyplassene vil bli tatt ut i streik. Og det er vel kanskje kjent at dersom man ikke har brannvesen til stede, så kan fly verken lande eller ta av fra flyplassen. Og ingen kommer ombord i et fly uten å ha vært gjennom en sikkerhetskontroll.

I Frankfurt forventer man at sikkerhetskontrollen bare vil bli delvis lammet og Lufthansa satser derfor på å få gjennomført de fleste av sine internasjonale flyvninger. I München regner Lufthansa med å måtte kansellere de aller fleste internasjonale flighter siden streiken varer hele dagen der. For passasjerer med innenriksfly i Tyskland, vil Lufthansa booke om disse passasjerene til tog i stedet.

Lufthansa har opprettet en egen hjemmeside hvor du kan finne mer info om hvordan du skal forholde deg om du blir berørt av denne streiken. Du finner den på denne linken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *