En super restaurantopplevelse i Danmark – Hos Isidor Henius

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Nå er jo ikke Bonusfeber en side for restaurantanmeldelser, men vi går ikke av veien for å dele gode reiseopplevelser med våre lesere. Så når man opplever noe på reise som er utenom det vanlige og forventede, synes vi det er greit å dele det.

Under en ferietur til Danmark i sommer, hadde jeg fått anbefalt en ny lunsjrestaurant i Aalborg som spesialiserte seg på danske smørrebrød av høy kvalitet. Og siden jeg er en svak sjel for danske smørrebrød, ble det et ettermiddagsbesøk på restauranten «Hos Isidor Henius». Litt rart navn på en restaurant kanskje? Restauranten er oppkalt etter nettopp Isidor Henius (1820 – 1901) som betraktes som den mest betydningsfulle personen for utviklingen av dansk akevittproduksjon.

Restauranten finner man i Slotsgade 3 i Aalborg, sentralt nede ved havnen. Den er ikke særlig stor, men innredet som en klassisk dansk kro, hvor bordene har rødrutede duker, og servitører i sort og hvitt. Åpningstiden er fra 11:30 til 17:00. Fredag og lørdag har de også åpent på kvelden fra 18:00 til 22:00, mens på søndager er det åpent fra kl 12:00 til 15:00 for brunchbuffet.

IMG_5954 IMG_5964

Menyen består av 18 forskjellige smørrebrød. Her er både sild, rødspette, reker, roastbeef, leverpostei, svinekam og andre danske spesialiteter å finne. I tillegg kan man få 3 tarteletter, og det er 3 valg på dessert siden. Prisene ligger fra 69 til 89 danske kroner per smørrebrød, og tar man to, koster det 149 kroner.

Drikkevarer er der nok av, og det er stort utvalg av både øl og akevitter. Litt morsom formulering på akevittmenyen:

Skal akevitten være i pinlig eller alminnelig størrelse, mon tro?
Skal akevitten være i pinlig eller alminnelig størrelse, mon tro?

Og glassene ble skjenket breddfulle.

IMG_5953
(Nei, det var ikke pinlig…..)

Maten er tross alt det viktigste på en restaurant og smørrebrødene var virkelig av topp kvalitet. Alt var hjemmelaget og smakte nydelig. Vi spiste flere forskjellige smørrebrød.

IMG_5949
Roastbeef
IMG_5951
Smørstekt frisk rødspettefilet med reker og majones
IMG_5956
Hønsesalat med bacon og sopp
IMG_5957
Svinekam med sprø svor og rødkål
IMG_5976
Egg og reker med majones

Servicen var super. Meget hyggelig personale som kunne jobben sin. Barna vi hadde med fikk uoppfordret en tallerken med gotterier etter maten. Stort pluss.

Toalettene var rene og pene, og var av unisex typen. Kanskje derfor jeg ikke tidligere har opplevd et toalett hvor det er både bind og tamponger til fri avbenyttelse hvis man skulle være litt uheldig med valg av uke.

IMG_5959
Toalett med «jenteting» og levende lys
IMG_5960
Godt råd på vei ut døren fra toalettet

Det er fantastisk når man en sjelden gang finner en deilig oase for god mat og drikke som dette. Så er du i Aalborg så kan jeg på det sterkeste anbefale et besøk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *