Superjumboen landet i København

medisinsk behandling

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Selv om det ikke er første gang at verdens største passasjerfly lander i København, så var det allikevel en stor begivenhet. Det var nemlig første gang at en Airbus A380 landet med passasjerer på en ruteflyvning.

flyselskaber_lh_a380_a380-1
Lufthansa var første selskap med å lande en A380 i København i 2010. Det var dog ikke med passasjerer og var kun i forbindelse med en PR-tur.

Det er faktisk litt over 5 år siden det landet et slikt fly i København. Den gangen var det Lufthansa som hadde en spesielt arrangert PR-flyvning for å vise flyet frem til pressen og spesielt innbudte gjester. Det var en stor begivenhet hvor flyspottere var samlet i hopetall på «Flyvergrillen» og et stort oppbud av pressefolk og VIP’er fikk lov å se flyet fra innsiden.

Men selv om superjumboen tidligere har satt hjulene på dansk jord, var det ikke en mindre begivenhet da Emirates for første gang landet ett av deres ialt 65 Airbus A380 fly i Københavns Lufthavn tirsdag 1. desember.

Det antas at over 1.000 flyinteresserte hadde møtt opp på «Flyvergrillen» for å se kjempen lande, men de ble nok veldig skuffet da flyet landet i den motsatte ende av flyplassen.

Emirates hadde også invitert et stort antall journalister, samarbeidspartnere og VIP’er til et arrangement i avgangshallen. Her var det taler fra bl.a. danskenes «Erhvervs- og vækstminister» Troels Lund Poulsen – som var veldig begeistret for å se det store flyet på plass i Danmark.

 

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, VP Commercial fra Emirates, Hubert Frach og direktør for Københavns Lufthavne Thomas Woldbye.
Fra venstre: Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, VP Commercial fra Emirates, Hubert Frach og direktør for Københavns Lufthavne Thomas Woldbye.

Vår søsterside InsideFlyer.dk var også med på festlighetene og fikk bl.a. en rundvisning i flyet. Vi kan her vise deg bilder fra både arrangementet og inne fra selve flyet.

Reception i afgangshallen
Mottagelse i avgangshallen
Ankomsten af A380 fejres med kage og champagne
Landingen av A380 feires med kake og champagne

IMG_1542

Den utgaven av Airbus A380-flyet som benyttes på ruten mellom Dubai og København er ett av kun tre fly som tar hele 615 passasjerer. Det er også denne konfigurasjonen som tar flest passasjerer av alle fly i dag. Det høyere antall passasjerer på disse tre flyene skyldes at det ikke finnes First Class ombord, i motsetning til Emirates øvrige A380 fly. Derimot er den forreste delen i øverste etasje erstattet av økonomiklassestoler hvor det ellers normalt ville være First Class-stoler.

Ankomsten til København 1. desember var også den første flyvningen med passasjerer for dette kliss nye flyet. Flyet ble levert til Emirates i begynnelsen av november og siden da har vært utstilt på Dubai Air Show, men altså ikke blitt brukt som rutefly før nå.

Bli med inn i Emirates nyeste Airbus A380 med plass til 615 passasjerer og se hva som tilbys:

Her er flyet netop landet i København og på vej til gaten.
Her har flyet akkurat landet i København og er på vei til gaten.
A380 flyet netop parkeret ved den nye gate i Københavns Lufthavn. Forøvrigt eneste gate med to broer. Her vil flyet kunne findes dagligt fremover.
A380-flyet har parkert ved den nye gaten i Københavns Lufthavn. Her vil flyet kunne finnes daglig fremover.
Flyet lastes til returrejsen til Dubai.
Flyet lastes opp for returreisen til Dubai.
Emirates A380 ved den nybyggede gate i København.
Emirates A380 ved den nybygde gaten i København. Dette den eneste gaten med to broer til flyet for å få tømt og fylt det for passasjerer raskest mulig.
Denne nye A380 har større skærme end tidligere og et opgraderet ICE underholdningssystem med over 2.000 titler at vælge imellem.
Denne nye A380 har større skjermer enn før og et oppgradert ICE underholdningssystem med over 2.000 titler å velge mellom. Konfigurasjonen er 3-4-3.
Bar på 1. sal for Business Class passagerer.
Bar i 2. etasje for Business Class passasjerer.
Business Class findes i den bagerste del af øverste etage.
Business Class finnes i den bakerste delen av øverste etasje.
Business Class stole i sidde- og liggeposition.
Business Class stol i sitte- og liggeposisjon.
God fralægningsmulighed på Business Class.
Gode oppbevaringsmuligheter på Business Class.
Forrest på øverste etage findes to mindre økonomiklasse sektioner, som absolut er at foretrække fremfor at sidde i underetagen.
Foran i øverste etasje finnes to mindre økonomiklasseseksjoner som absolutt er å foretrekke fremfor å sitte i underetasjen. Konfigurasjonen er 2-4-2 her.
Har man vinduesplads på økonomiklasse på øverste etage, så er der gode fralægningsmuligheder i siden. Det giver også mere plads end i underetagen.
Har man vindusplass på økonomiklasse i øverste etasje, så er det gode oppbevaringsmuligheter under viduet. Det er også mer albuerom enn i underetasjen.
På øverste etage er der to sæder i hver side, hvor man får optimal siddekomfort of lidt ekstra albuerum og fralægningsplads. Absolut bedste økonomiklassesæder på dette fly.
I øverste etasje er det to seter på hver side hvor man får optimal sittekomfort og litt ekstra albuerom og oppbevaringsplass. Absolutt de beste økonomiklassesetene på dette flyet.
De to mindre økonomiklasse sektioner på øverste etage er langt mere indbydende end i underetagen.
De to mindre økonomiklasseseksjonene i øverste etasje er langt mer innbydende enn i underetasjen.
Toalettene på økonomiklasse øverst er mye større enn i resten av flyet. Dette skyldes at de opprinnelig er designet for First Class i denne delen av flyet.
Toalettene på økonomiklasse øverst er mye større enn i resten av flyet. Dette skyldes at de opprinnelig er designet for First Class i denne delen av flyet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *