Sykdom rammet nordmenn i 69 land i sommer

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Terroren i Nice og militærkuppet i Tyrkia førte til 20 % flere alarmsaker for Europeiske Reiseforsikring.

Det ble innmeldt alvorlige sykesaker til Europeiske Reiseforsikring fra hele 69 land i sommer. Omtrent likt antall menn og kvinner, og alder mellom 0 – 90 år. Terror i Nice og militærkupp i Tyrkia førte til 20% flere alarmsaker.

Europeiske får innmeldt rundt 80.000 skadesaker pr år. Halvparten er sykesaker. Omtrent 10 % av disse er så alvorlig at de blir behandlet av Europeiskes alarmsentral i København. Dette er gjerne saker med sykehusinnleggelse, intensivbehandling eller ekstraordinær hjemtransport, det vil si fremskyndet, utsatt eller assistert hjemreise.

Brukte hele verden

-Selv om flere valgte å feriere i Norge, viser skadestatistikken vår at nordmenn «tok i bruk» hele verden i sommerferien, sier Emma Elisabeth Vennesland, ass. informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

Fra St. Hans til skolestart i august har det blitt innmeldt alt fra dødsfall, hjerteinfarkter, voldtekter og hjerneslag til trafikkulykker, fallskader og infeksjonssykdommer til Europeiskes alarmsentral.

Fra spedbarn til 90-åringer

740 alarmsaker fra 69 land, og alle verdensdeler representert. Jevn fordeling av menn og kvinner. Alder mellom 0 og 90 år. Det er «fasiten» etter årets sommer.

–Det er overvekt av saker med alder opp til 60 år. Dette er vanlig for sommeren når barnefamilier, ungdom og yrkesaktive har ferie. Pensjonistene er naturlig nok i klart overtall i vintersesongen, sier Emma Elisabeth Vennesland.

Terror førte til flere skader

Terrorhendelse i Nice, og statskuppet i Tyrkia står for økningen i alarmsaker. – Selv om heldigvis ikke nordmenn ble alvorlig skadet, ble mange berørt av hendelsene på en eller annen måte. Fra de som måtte evakueres, til ombookinger til andre flyplasser eller avbestilling av reiser, sier Vennesland.

Spania på skadetoppen fordi flest reiser dit

Flest alvorlige sykeskader ble meldt inn fra Spania, men det skyldes at Spania er nordmenns foretrukne ferieland. – Når mange reiser til et sted, vil det også bli meldt inn mange skader derfra, sier Mari Holmslien, sykepleier i Europeiske Reiseforsikring.

Hellas, Tyrkia og USA følger på de neste plassene i alarmoversikten. –Vi ser at Kreta og Rhodos er de mest populære destinasjonene i Hellas. Der er det også best utbygd privat helsevesen, og mulighet for hjelp om sykdom inntreffer. Skjer det sykdom eller ulykker på noen av de mindre utbygde og besøkte øyene, evakuerer vi ofte pasientene til fastlandet, og private sykehus i Athen, sier Holmslien.

USA på pristoppen

USA har alltid vært et populært reisemål for nordmenn, også nå med høy dollarkurs. – Vi registrerer en økning i antall saker med sykehusinnleggelse i USA. Det skyldes at flere og flere reiser på lange og kostbare reiser dit, gjerne opplevelsesturer, som inkluderer leie av bil og rask forflytning fra sted til sted. Derfor får vi inn sykeskader fra hele USA. Felles for dem er at de blir veldig dyre. USA har et svært kostbart helsevesen, fastslår sykepleier Mari Holmslien ved Europeiske Reiseforsikrings alarmsentral.

Kilde: Europeiske Reiseforsikring

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *