Syv gode grunner til å velge cruisepakker

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det er lenge siden cruise var forbeholdt rike amerikanere med fete lommebøker. I takt med at utvalget vokser, synker prisene. Akkurat nå får du cruisepakker i Karibia til under 10 000 kroner, men det finnes flere grunner til å velge en cruiseferie neste gang!

– Tidligere var cruiserutene lange, minst et par uker, og i tillegg var skipene små og prislappen ofte avskrekkende,

Elisabeth Larsen-Vonstett, Informasjonssjef i Ving.

– I dag finnes det et kjempestort utvalg av skip og cruiseruter, og prisene har sunket til et nivå som gjør cruise til et reelt alternativ til en ordinær pakketur til Syden, fortsetter hun.

Her er syv gode grunner til å velge en cruiseferie:

1. Se verden – uten å løfte en finger
Du må kanskje knyte på deg skoene og fysisk gå ut av skipet for å se stedene der dere legger til kai, men det er vesentlig lettere enn å styre med hotellbestillinger, transport og utallige pakkerunder i kofferten. Du går om bord i skipet, pakker ut og spiser en deilig middag, legger deg – og våkner på et nytt sted.

Klassiske cruiseruter går som regel i Middelhavet og har stopp på steder som Barcelona, Marseilles og Venezia, eller i Karibia med paradissteder som Bahamas, Antigua og Jamaica. Den siste tiden har det også dukket opp flere spennende cruiseruter, for eksempel cruise i Det indiske hav med stopp på Seychellene, Madagaskar og Mauritius – og cruise i Hawaiis øyrikemed Honolulu, Waikiki Beach og Maui på programmet.

2. Du velger skipet som passer for akkurat deg

Uansett om du reiser med barn, med kjæresten, med venner eller foreldre finnes det et cruiseskip som passer deg. De største cruiseskipene er som store lekeplasser for store og små, med alt fra surfesimulatorer til musikaler og minigolfbaner.

Når det gjelder valg av skip finnes det en tommelfingerregel: Jo større skip, desto lavere snittalder, og jo kortere cruiseruter, desto lavere snittalder.

3. Du har alltid havutsikt

Lurer du på om du skal velge lugar med balkong eller ikke? Svaret er JA. Ingenting kan måle seg med en forfriskning på din egen lille, balkong, og du har garantert havutsikt hele veien. Lugar med vindu er også å foretrekke om du ikke har lyst til å bruke pengene det koster for en balkong. Innvending lugar med vindu ned mot butikker, restauranter og barer kan være nokså forstyrrende, og lugar uten vindu i det hele tatt? Ørlitegrann klaustrofobisk, men det er nå individuelt hva hver enkelt foretrekker. Havutsikten finner du uansett alltid på et av de øvre dekkene om du ikke har den fra din egen lugar.

4. Glem dårlige restaurantopplevelser

Dårlige matopplevelser er ingen forunt, og når du først er på cruise kan du føle deg trygg på at maten holder høy standard. Mange av restaurantene får ferske råvarer i hver havn, og det betyr fersk, sesongbasert mat på bordet. Når kvelden kommer kan du kresent velge deg ut den menyen som frister mest akkurat der og da – og kanskje prøve en annen neste kveld.

5. Du kan utfordre deg selv og være aktiv

Litt høydeskrekk? Om bord på større cruiseskip er det ikke uvanlig med klatrevegger du kan bryne deg på, og på de største finnes det ziplines som går tvers over høye, åpne atrium. Noen skip har også dykkesentre, surfesimulatorer, store sklier og løpebaner.

6. Du kan gjøre så lite du bare vil

Ja, visst har de største skipene fullspekket program og en drøss av aktiviteter du kan være med på, men det betyr ikke at du  være med på dem. Du kan også ta det helt piano og slappe av ved et av bassengene på dekk, i et av boblebadene – eller kanskje i spaavdelingen? Enkelte skip har også egne soldekk for voksne, med aldersgrense og merkbart lavere lydnivå sammenlignet med områdene rundt de mest populære barnebassengene.

7. Samle på solnedganger

Noen samler på frimerker, andre på glansbilder. Vi elsker solneganger, og å se solen synke sakte ned i havet mens himmelen eksploderer i rødt, rosa og oransje går vi aldri lei av. Fra øverste dekk på cruiset har du plass på første rad til et av himmelens vakreste show – hver eneste kveld.

Priseksempel på cruise i Karibia: 
Fra kr 9 899 per person når to personer deler lugar. Cruisepakke 9 dager, inkludert fly og 1 overnatting i Orlando. 7 netter i innvendig lugar, inkludert helpensjon. Skipet tar deg til Labadee, Jamaica og Mexico. Avreise fra Oslo 3/12.

Les mer om cruisetilbudet: www.ving.no/cruise/rccl

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *