Test: Clarion Collection Hotel Savoy, Oslo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hotel Savoy tilhører Choice kjeden, som har mange hoteller å velge i når man trenger overnatting i Oslo. Denne gangen falt valget på Hotel Savoy på grunn av beliggenhet og pris.

Hotellet ligger i Universitetsgata, rett ovenfor Nasjonalmuseet. Karl Johans gate ligger bare 2 kvartaler unna. Kommer du med flytog eller lokaltog, er det under 10 minutters gange fra Nasjonalteateret stasjon. Hotellet har 93 rom og totalt 150 senger. Det finnes 2 restauranter i samme bygning som hotellet. Det er Restaurantene Eik og Fjord. I tillegg finnes Savoy bar for de som måtte ønske å leske strupen. Alle 3 holder stengt søndag og mandag. Frokosten serveres i Restaurant Eik, mens som en del av Clarion Collection kjeden tilbys også en enkel kveldsbuffet mellom kl 18 og 21 i egne lokaler i 2. etasje.
Mitt besøk var i forbindelse med jobb, og jeg hadde 2 overnattinger på dette hotellet. Jeg ankom hotellet på ettermiddagen, og går inn via en heller anonym inngang.

Hovedinngangen
Hovedinngangen

Resepsjonsområdet er ikke særlig stort, men moderne innredet. Halve resepsjonsdisken er delvis gjemt bak en vegg. Men ved ankomst var det ingen kø, og jeg ble sjekket inn raskt og effektivt av en hyggelig resepsjonist.

Resepsjonen
Resepsjonen

Rommet mitt lå bare en etasje opp. Både heis og trappeoppgang er låst, og man må bruke nøkkelkortet for å komme opp i etasjene. Heisen er vel den minste jeg noen sinne har opplevd på et hotell. Den er riktig nok av glass, men en person klarer knapt å snu seg rundt der inne. Så blir det jo ikke bedre om man er i besittelse av en større koffert.
Men opp kom jeg og fant rommet mitt. Det var av typen superior som byr på en 180×200 seng. Det finnes billigere romkategorier også, men dette var billigste tilgjengelige da jeg booket. Men ut fra tidligere erfaringer med booking av dette hotellet, vet jeg at det ikke er så stor prisforskjell mellom de 3-4 nederste romkategoriene.
Rommet var av den større typen og var moderne innredet. Men om rommet var stort var badet desto mindre. Ja, det var så lite at når man satt på toalettet var det ikke mye om å gjøre at knærne støtte inn i veggen foran. Med så mye ekstra gulvplass på selve rommet er det rart at man ikke bruker litt av plassen til å lage et større bad. Jeg har også tidligere fått rom på dette hotellet med litt for små bad.

IMG_5199
Bildet tatt fra inngangsdøren. Badet inn til høyre.

Med så mørke vegger krever det en del lys. Det var dessverre ikke godt nok. Der var ingen lys på skrivebordet, så det var litt for mørkt til at det var greit å sitte å jobbe der. Lenestolen var god og sitte i, og det var et godt utvalg tv-kanaler.

Behagelig seng, med fancy belysning.
Behagelig seng, med fancy belysning.

Badet var pent og rent, men ankepunktene var at det var alt for lite, og dusjen hadde påmontert sparedusj, så det var jo bare så vidt man ble våt. Jeg må innrømme at når man betaler godt over 1000 kroner natten, kan man godt spandere nok vann til at man får en god dusj når det trengs.

"Det lille rom". Bokstavelig talt.
«Det lille rom». Bokstavelig talt.

Det finnes ikke noe room service fra hotellets side, men en liten minibar er der. Tok litt tid å finne den da den var gjemt inni et stort klesskap. Men den inneholdt det minibarer i Norge pleier å inneholde, med ganske kraftige priser. 42 kr for en brus og 65 for en øl er jo ikke akkurat billig. Men heldigvis ligger det jo en Rema1000 rett rundt hjørnet man kan bruke om slike ting er på egen regning og man planlegger litt.

Minibaren. I tillegg var det en kurv på skrivebordet med en liten flaske rødvin, noe chips og sjokolade.
Minibaren. I tillegg var det en kurv på skrivebordet med en liten flaske rødvin, noe chips og sjokolade.

Det var gratis internett for gjestene, og det var ganske så bra. Jeg målte flere ganger, og det lå hele tiden på mellom 10 og 11 mbit.
Dessverre ble første kvelden og natten forstyrret av veiarbeid utenfor som ikke var ferdig før kl 0030. Men det kan jo ikke hotellet noe for. Men kanskje man heller burde spurt etter et rom inn mot bakgården?
Frokosten som serveres i Restaurant Eik holder høy kvalitet. Her er både eggerøre og bacon som er laget på skikkelig vis. Av det varme finnes også havregrøt, speilegg og tomatbønner. Savnet poteter og pølser/kjøttboller. Men den gode kvaliteten på det andre oppveide savnet. Ellers var det et godt utvalg av brødtyper, pålegg og drikke.

IMG_5209
Buffet med varm mat
IMG_5211
Frokost: Brød og pålegg

Jeg sjekket ut kl 0830 for å bevege meg i retning jobb. Det var ingen kø i resepsjonen da, og taxi som ble bestilt, sto utenfor da jeg kom ut. Bedre utsjekk får man ikke.

Oversikt

Fordeler

- God seng
- Hyggelig personale
- Godt og gratis internett
- Deilig frokost

Ulemper

- For lite bad
- Dårlig (spare)dusj
- For dårlig belysning på rommet

Komfort/rom

Fasiliteter

Service

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Et ganske standard opphold på hotell i Oslo i forbindelse med jobb. Noen plusser og noen minuser gjør at inntrykket er på det jevne. Greit med et sentralt hotell om man vil ta seg en tur ut, men da må man vel regne med litt gatestøy inn på rommet.

3

Kommentar

  1. Håkon Pedersen sier

    Der har jeg bodd mye.
    En favoritt i Oslo hva valuta for pengene gjelder. Og meget hyggelig betjening. Rommene er stort sett unike, men i helt ok hold, og jeg setter virkelig pris på kveldsmaten. En gest som passer helt supert når jeg likevel skal opp før hanen galer dagen etter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *