Test: Premier Lounge, Bali

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Når en er på reise rundt om i verden er det alltid noe vi ikke synes godt om. Å trave flyplassen rundt for å lete etter en ledig, god stol i et avskjermet og fredelig område, det har vel de fleste vært med på. Var stolen ledig? Var den god? Neppe.
Skitne toaletter med køer er også noe de aller fleste helst vil slippe.

En av fordelene med å reise i Business Class eller å være innehaver av gullstatus i flyselskapers medlemsprogrammer, er det å ha tilgang til behagelige lounger.

Mange Asiatiske Lounger er kanonbra, les for eksempel testen av Thai Airways Royal First Class Lounge, Bangkok.

Bali er en populær destinasjon hvor det på flyplassen ofte er lettere tendenser til kaos på grunn av alle menneskene som reiser hit. Utreise fra Bali grytidlig om morgenen er en stille tid å reise på. Utetemperaturen er behagelig og det det lite passasjerer ved flyplassen. Men like fullt er det deilig å ta heisen opp en etasje og entre Premier Lounge, en Lounge som benyttes av en hel rekke flyselskaper.

Selskaper som benytter Premier Lounge
Selskaper som benytter Premier Lounge

 

Inngangen til Loungen er lun og behagelig. Den er flott dekorert med kunstneriske dekorasjoner og har fin lyssetting. Friske blomster pynter også opp.
Resepsjonsdisken er alltid betjent. Her kontrolleres invitasjon/ombordstigningskort før du slipper inn.

Resepsjonsdisken til Loungen
Resepsjonsdisken til Loungen

 

I sene nattetimer er Loungen folketom. Dette er med på å gjøre oppholdet enda mer fredelig og behagelig.
Hoveddelen av gulvet er teppebelagt mens rundt de to buffetene er det benyttet parkett. Overgangen mellom teppe og parkett har nedfelt belysning rundt den ene buffet-øyen. Taket er lyst med innslag av trevirke. Belysningen er innfelt.

Sittegrupper.
Sittegrupper.

 

Ved dette besøket besto varmrettene av fire ulike Asiatiske retter samt ris. Det var også skjært opp frukt i tynne skiver. Et utvalg av Balinesisk frukt ble tilbudt på et etasjefat. Av lettere måltid fantes det et lite sortiment av sandwicher. Også innbydende gjærbakst tilbys. Utvalget var nok ikke representativt på denne tiden av døgnet men like fullt, meget tilfredsstillende.

Buffet med varme retter.
Buffet med varme retter.

 

Det er også funnet plass til en liten spiseavdeling hvor du kan innta måltidet. Flotte Balinesisk inspirerte lamper pynter opp langs veggen.

Spise avdeling.
Spiseavdeling.

 

 

Loungen har også en liten bar med barkrakker. Her serveres sterkere drikkevarer av en bartender. I samme område står et kjøleskap med et utvalg av vann, mineralvann og øl. Her er det selvbetjening.

Kalde drikker.
Kalde drikker.

 

Området innerst i Loungen er det flotteste. Her er det plassert flere sofaer i en slags formasjon rundt en søyle. De har midtdeler som strekker en naturlig grense mot naboen. Strømuttak er montert nederst mot gulvet.  Fine kunstneriske innslag pynter flott opp. Loungen har flere ulike møblement og de fleste stolene er gode å sitte i.

Sofaområde innerst i Loungen.
Sofaområde innerst i Loungen.

 

Loungen har både PC-rom og en fjernsynsavdeling. Også en massasjeavdeling er det funnet plass til. Prisene er ikke avskrekkende, men høyere enn det du finner i tettstedene rundt om på øyen.

Massasje rom.
Massasjerom.

 

Utenfor den stille atmosfæren i Loungen, ute på en mesanin er det også plassert stoler og bord.
Støy fra terminalen kan bli plagsom her, spesielt på tider med mye passasjerer. Slike løsninger er derfor ikke optimale.

stoler og bord på en mesanin.
stoler og bord på en mesanin.

 

Loungen tilbyr også toalett og dusjfasiliteter, noe som er ganske greit, spesielt i tropiske strøk. Du kan da strigle deg opp og skifte til penere klær før du tar fatt på reisen.

 

Les flere tester av flyplasslounger på linkene under:

Lufthansa First Class lounge og terminal – Frankfurt

KrisFlyer Gold Lounge, Changi Airport – Singapore

Turkish Airlines Lounge – Istanbul

Cathay Pacific First and Business Class Lounge Paris CDG

Japan Airlines First Class Lounge, Tokyo Narita

Air China Business class lounge, Beijing airport

Singapore Airlines, SilverKris Lounge in Singapore

Swiss First Class Lounge, Zurich

British Airways Concorde Room (LHR)

Oversikt

Fordeler

- Avskjermet fra terminalen
- Lun og behagelig atmosfære
- Toalett og dusjfasiliteter

Ulemper

- Litt magert utvalg av vin, samt sterkere drikkevarer.
- Mange ulike møbler
- Område ute på mesanin oppleves støyende

MAT/DRIKKE

FASILITETER

KOMFORT

PLASS

Overall Rating

Konklusjon

Premier Lounge tilbyr flotte lokaliteter i en rolig og behagelig atmosfære. God plass, spesielt i de sene nattetimer. Hvor god plass det er her på dagtid er litt vanskelig å bedømme. Stoler er behagelig og utvalg av mat og drikke er bra, dog litt magert utvalg av vin og sterkere drikkevarer.

4.1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *