The Thief, Oslo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hotellet «The Thief» på Tjuvholmen i Oslo ligger på toppen av TripAdvisors liste over de beste hotellene i Norge. Hotellet er drevet av Nordic Choice Hotels og ligger i deres portofølje av high-end fullservice hoteller. Hotellet åpnet sine dører første gang i januar 2013, så det er relativt nytt. Tjuvholmen ligger som en forlengelse av Aker Brygge og er således veldig sentralt i Oslo. Tjuvholmen er et område som er utbygget de siste årene, men som fortsatt er under utbygging. I nærheten finnes det et stort utvalg av restauranter og barer og er en fantastisk plass om sommeren med sine uteserveringer og sin nærhet til sjøen.

Hotellets hjemmesider gir følgende fakta om hotellet:

THE THIEF

Fakta
– Beliggenhet vis a vis det nye Astrup Fearley museet på Tjuvholmen
– Oslos første hotell med direkte sjøtilgang
– 7500 m2over 8 etasjer
– 119 rom fra 30 til 160 m2 med franske balkonger
– 160 m2 toppsuite i 8. etasje med egen takterrasse
– Takterrasse med 360 grader utsikt til byen, inkl. møterom til 30 personer
– 5 eksklusive møterom i egen møteromsavdeling med muligheter for
   privat bespisning
– Restaurant Fru K med egen inngang fra gateplan og uteservering i
   hotellets hage
– Bygget er tegnet av Mellbye Arkitekter
– Interiør av Anemone Wille Våge
– Kunstkurator Sune Nordgren
– Hotellet vil drives av Nordic Hotels & Resort og inngå i samme portefølje
   som blant annet Farris Bad (Larvik), Copperhill Mountain Lodge (Åre) og
   Nordic Light Hotel (Stockholm)
Navnet THE THIEF:
– Tjuvholmen representerer byens største klassereise: En gang rettersted
   for kjeltringer, forlystelsesstrøk og oppholdssted for byens tyver. I dag
   kontorplass for landets dyreste advokater og utstillingsvindu for kunst i
   verdensklasse.
– Tjuvholmen har en fantastisk fremtid, med et unikt tilbud. Med THE
  THIEF hedrer vi den spennende historien, samtidig som vi skal bygge et
  hotell for morgendagens gjester og et krevende internasjonal[/box]
De beskriver videre rommene sine slik:

 

På samtlige rom

 • King Size seng fra Hilding
 • Vindu fra gulv til tak med privat balkong
 • Store bad med regnskogdusj
 • Geneva Sound system med dockingstasjon
 • Gratis trådløst Internett
 • Egen sittegruppe og arbeidsplass
 • 42″ plasma TV med ”movies on demand”
 • Lenestoler fra Antonio Citterio
 • Eksklusive dundyner og puter fra HØIE
 • Ullpledd fra Røros Tweed fra L&J
 • Nespresso kaffemaskin
 • Safe med strømuttak og plass til laptop
 • Roomservice & Concierge 24/7
 • Turndown-service
På forespørsel

 • Ortopediske puter og allergivennlig sengetøy
 • PlayStation / NintendoWii
 • Luftfukter og -ioniserer
 • Babycall, barneseng, barnestol, barnevogn og bæremeis fra STOKKE
 • Utstyr til hund

Vel, dette var da mer enn nok info til at Bonusfebers utskremte fant ut at dette hotellet måtte prøves. Så en kald onsdagskveld i januar travet jeg avsted fra siste møtested i forbindelse med jobb, i en bitende kulde og snødrev mot Tjuvholmen. Det var tider jeg ønsket jeg hadde tatt taxi, men det var egentlig ikke mer enn 15 minutters gange. Og så er det sikkert noen som ville påstå at jeg hadde godt av den lille trimmen turen ga.
Og det gjorde det enda bedre å komme inn i varmen på hotellet, hvor noen spurte «Hvordan har du det i dag» i samme sekund som jeg satt beina innenfor døren. Jeg snudde meg og lurte litt på hvem den unge resepsjonsdamen snakket til da jeg ikke så noen flere gjester i resepsjonen. Forstod da at det var meg hun snakket til, og den hyggelige tonen fra personalet skulle bli en gjenganger under oppholdet.

Resepsjonen er egentlig ikke så stor. Litt sittegrupper på begge sider av selve resepsjonen, mens bar og restaurant ligger en etasje opp. (Husk at du kan klikke på alle bilder for å se dem i større størrelse!)

The Thief - Resepsjonen
The Thief – Resepsjonen

Innsjekkingen var det vanlige, trekke kredittkortet, få romnøkkel og gikk raskt da jeg som sagt var eneste gjest i resepsjonen. Fikk bekreftet at jeg fikk et standard rom som jeg hadde bestilt, og det ble litt hyggelig smalltalk og spørsmål om det er noe mer de kan gjøre for meg. Jeg takket nei til det, og ble dermed pekt avsted i retning heisene, og heisene på The Thief var et kapittel for seg. Romslige, med speilvegger og med noe som så ut som et maleri, men som plustelig begynte å bevege på seg. Så det var inkorporert en TV skjem i speilene. Utrolig artig effekt.

Mitt standard rom lå i 4 etasje, og var nok ved første øyekast en smule mindre enn jeg hadde forventet. Men det var flott innredet i mørkt tre, og det var kvalitet over alle møblene. Det var fancy fjernkontroll over temperatur, lys og egen knapp for «do not disturb». Senga var en skikkelig sovemaskin og det var ikke mindre enn 9 puter i senga.

Sovemaskinen
Sovemaskinen

Apropos 9 puter, da jeg kikket i skapet lå det ytterligere en pute, med påskriften «Du har allerede 9 puter i senga, men hvis du vil bruke meg også må du gjerne det». Godt å se at humoren er på plass. Sjefen på hotellet har forøvrig tittelen Thief Excecutive Officer. Moro med noen som tør å være litt anderledes. Da jeg skulle ut til min middagsavtale ble jeg spurt av resepsjonisten om jeg var fornøyd med rommet. Jeg svarte at joda, det var jeg, men lurte på hvordan jeg skulle  få plassert meg mellom 9 puter. Jeg ble da fortalt at dette hotellet har egen turn down service, så de putene skulle saktens være behørig manøvrert når jeg skulle legge meg. Stor TV var det også. Med mood lightning. Ikke helt standard for vanlige hoteller vil jeg tro.

Skrivebord og Moodlight TV
Skrivebord og Moodlight TV

Eneste minuset var at det var litt ugreit å sitte å jobbe på pulten og se TV samtidig. Det ble litt nærme med en sånn skjerm, men det var jo helt konge å ligge i senga å se tv. Støtte til ryggen var overhode ikke noe problem. Badet hadde noe jeg aldri har sett på et dobbeltrom før. Et sett med hvite og et sett med grå håndklær. God tanke så hvis man bor 2 sammen på rommet, så er det ingen tvil om hvems håndklær er hvems.

 

Badet
Badet

Mange fine kremer, såper og dippedutter var der også å finne. Se også plasseringen av håndklærne. Det var også badekåper på rommet, men dog i størrelse pygme. Men du kunne kjøpe dem for å ta med seg hjem. Bare 1300 kr/stk. Røverkjøp!!

Minibarens innhold var også imponerende. Sjelden man ser en minibar med 2 ulike champagner i. Vannet var av merket Voss, og øllet fra Nøgne Ø.

Velutstyrt minibar
Velutstyrt minibar

Potetchipsen var spesialprodusert:

The Thief/ Sørlandschips
The Thief/ Sørlandschips

Prisene var det heller ikke noe å «si på»:

Prisliste minibar
Prisliste minibar

I tillegg var det en hel skuff med remedier som ble kalt «In room shopping». Der var det alt fra kondomer og øreplugger til hvit skjorte til 1000 kr.

Utvidet minibar
Utvidet minibar

Ikke Narvesenkiosk standard og priser akkurat:

Prisliste In room shopping
Prisliste In room shopping

Da jeg kom tilbake til rommet etter middag lenger inne på Aker Brygge, var turn-down service gjennomført. Og aldri har jeg sett en slik omfattende turn-down service på et hotell.

Seng, etter turndown service
Seng, etter turndown service

Legg merke til den lille flasken med Voss vann og glass som er satt på nattbordet. I tillegg var det lagt en egen matte på gulvet ved siden av sengen, satt inn en kanne med varmt vann, og en kopp med en pose kamomillete i, og et par søte kjeks som tiltygg. Nice!! Hotellets bar er ikke så stor, og ligger i forlengelsen av restauranten Fru K, hvor også frokost blir servert. Baren var som en liten servicestasjon, så ikke en plass man kunne sette seg på en barkrakk og lar seg underholde av bartenderens kunster hvis man var der alene. Akkurat det er hva jeg foretrekker, for jeg gidder ikke å sette meg på et bord alene i en nokså tom bar.

Salongen mellom Restaurant K og baren (som ligger rett frem på bildet)
Salongen mellom Restaurant K og baren (som ligger rett frem på bildet)

Det ble en meget god natts søvn i sovemaskinen på rommet. Og da var det greit å kunne få seg en god frokost før arbeidsdagen startet. Frokosten til The Thief havnet på en 2. plass i Twinings Breakfast competition etter Rica Nidelven som har vunnet prisen de siste årene. Flere bekjente som har bodd på hotellet sa jeg kunne glede meg til frokosten, og den var veldig bra. Godt utvalg og veldig høy kvalitet. Eggerøren hadde kvalitet fra de aller beste egg, og var rørt sammen til en deilig fuktig eggemasse. Av annet varmt var det bacon av god kvalitet, tomatbønner, pølse og leverpostei. Alle servert i noen jerngryter med et overraskende tungt lokk. Det var fat med speilegg og vaffler også. I tillegg kunne kokkene lage omelett med ønsket fyll og personlige ønsker. Meget bra. Pålegget var heller standard, men de hadde noen søte små glass med fruktsalat, yogurt med frukter osv som høynet standarden. Litt overrasket over det relativt begrensede brødutvalget. (Alt av brød sees på bildet nedenfor.)

Frokostbuffet
Frokostbuffet

Som et annet negativt punkt, var det veldig mørkt i frokostsalen. Jeg liker litt mer lys om morgenen. Da våkner jeg bedre, og ikke minst synes jeg det er greit å se hva jeg spiser.

Frokost
Frokost

Utsjekk gikk på et blunk. Ingen andre gjester i resepsjonen da jeg forlot åstedet. Ved inngangen satt hotellets kjente Guest Relations Officer; Dominic Gorham  ved en skrivepult ved svingdøren. Klar til å ta seg av gjester. Han var også tilstede i frokostsalen da jeg spiste frokost.

Hotellet skal åpne et eget spa med svømmebasseng 14 mars 2014. Jeg fikk heller ikke prøvd takterassen, men det var nok helst på grunn av 3 minusgrader og kraftig snødrev…

 

Quickfacts:

Lokasjon: Tjuvholmen ved Aker Brygge, Oslo
Rompris: Fra 2090 kroner per natt
Bonuspoeng opptjent: 1 poeng pr krone brukt på hotellrom
Hjemmeside: The Thief
Bonusprogram: Nordic Choice Club. Se Bonusfebers egen Guide til dette bonusprogrammet her.

Du kan være med å diskutere Nordic Choice hotels i vårt forum på denne linken

Oversikt

Fordeler

* Nytt hotell som regnes som Norges beste. Med god grunn
* Flott og sentral beliggenhet
* Fantastisk seng
* Imponerende "in-room shopping"/minibar
* Fantastisk frokost
* Mood-light 42" tv på rommet
* Egen turn-down service. Inkl the servering på rommet.

Ulemper

* Hadde forventet større rom
* Upraktisk å skulle jobbe på skrivebordet og se TV samtidig da de var på samme sted.
* Kjedelig bar
* Litt for mørkt i frokostsalen
* At jeg ikke skulle bo der lenger

Komfort/Værelse

Fasiliteter

Service

Value for money

Overall Rating

Konklusjon

The Thief er sannelig et hotell jeg mer enn gjerne bor på igjen. Det koster mer enn "det jevne" hotell i Oslo, men man får sannelig mer for pengene også. Så ønsker du litt mer enn det lille ekstra, er The Thief hotellet for deg. Mine kritiske kommentarer er skrevet med utgangspunkt i at dette er et hotell som ønsker å framstå på høyeste hotellnivå i Oslo. Da må man bedømme det deretter. Men dette var da som en helhet meget bra! Dog undrer jeg meg litt over at et slikt hotell ikke har en egen piccolo.

5

Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *