TUI inviterer til Facebook Live-sending om dyrs velferd

Live-sending

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Håndtering av dyr og fokus på dyrs velferd er ulik rundt omkring i verden. Det finnes et hav av turistattraksjoner med dyr, og ikke alle er bevisste på hvilke konsekvenser vår deltakelse kan medføre. TUI har invitert Conservation-fotograf Tom Svensson til å holde en Facebook Live-sending der han forteller om hvordan vi som reisende kan gjøre en forskjell, han deler egne erfaringer, samt svarer på spørsmål seerne måtte ha. Livesendingen er fredag 10.02 klokken 13 på TUIs Facebook-side.

– Vi nordmenn elsker dyr og vi er opptatt av at de skal ha det godt. Det mange ikke alltid er like bevisste på er at dyrehold rundt omkring i verden ikke er som her hjemme. Selv om den lille tigerungen er nydelig så er det faktisk ikke så lurt å betale for å ta et bilde med den. Vi har invitert Conservation-fotograf Tom Svensson for å fortelle mer om hva vi kan gjøre for å bidra positivt til dyrs velferd når vi er på ferie, sier Nora Aspengren Kommunikasjonsansvarlig i TUI.

Elefantridning og selfies med eksotiske dyr

Turister får uendelig mange tilbud om utflukter og attraksjoner de kan delta på.  Eksempelvis å klappe aper og tigerunger eller å ri på elefanter. De færreste vet hva som ligger bak slike attraksjoner, og hvordan dyrene blir behandlet for at du skal få oppleve å ri på dette mektige dyret. Tom Svensson er en verdenskjent conservation-fotograf som har lang erfaring med å dokumentere dyrs behandling i Asia og Afrika, han vil dele noen av sine erfaringer med oss.

– Hensikten med livesendingen er å gi folk mulighet til å stille spørsmål direkte til Tom, samt kanskje lære litt mer om hvordan man kan bidra til positiv endring når en selv er på ferie, sier Aspengren.

Live-sending med Tom Svensson

Tom Svensson har i en årrekke reist jorden rundt for å dokumentere blant annet utrydningstruede dyr, illegal dyrehandel og tyvjakt. Han foreleser om bevaring av utrydningstruede dyr, og har skrevet flere bøker om emnet. Tom fikk utmerkelsen Årets Pandabok 2017 av H.M. Kong Carl XVI Gustaf for boken ”Ved veis ende”. Les mer om hans arbeid her www.tomsvensson.se

– Jeg er lidenskapelig opptatt av dyrs velferd og jeg setter stor pris på å få muligheten til å spre kunnskap om emnet og svare på spørsmål TUIs følgere måtte ha. Sammen kan vi utgjøre en forskjell.

Tom Svensson, fotograf

Hva er en conservation-fotograf? 

«Conservation Photography» er en dokumentarisk form for fotojournalistikk der man kombinerer naturfotografi med viktige samfunnsrelaterte emner og temaer. Conservation Photography kan fokusere på miljøspørsmål, bærekraft, ville dyr eller bevaring av dyrs naturlige habitat. Les mer om Conservation Photography her http://www.tomsvensson.se/about-us

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *