Uber må stenge i Danmark

Uber må stenge i Danmark

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Uber stenger i Danmark, og det er den nye taxiloven som Folketinget nylig innførte som får skylden.

Den kontroversielle transportselskapet Uber annonserte på en pressekonferanse i København at de stenger for kjøring i Danmark.

Det skjer som en direkte konsekvens av den nye taxiloven som nettopp har blitt innført.

Kristian Agerbo, talsmann for Uber sa på pressekonferansen (ifølge Ekstra Bladet):

Det er trist og beklagegelig at vi er tvunget til å legge ned i Danmark, hvor 2.000 sjåfører har levert rimelig og pålitelig transport til 300.000 passasjerer. Den politiske avtalen om taxilov betyr desverre at vi ikke har noe annet valg enn å stenge.

Uber finnes nå i 70 land. Fra 18. april 2017 er Danmark da ikke lenger en del av dette.

Uber selv skriver følgende:

Vi vet at du har brukt Uber som en pålitelig transportmiddel i København, og at nyhetene kommer som en overraskelse. Men med den nye politiske avtalen om taxiloven, ser vi ingen annen utvei enn å stenge for kjøring i Danmark.

Vi håpet til det siste at loven ville ta hensyn til ny teknologi, slik at biler som allerede er på veien kan brukes til å kjøre tjenester som Uber. Men, sånn loven er nå, vil det bli krav om foreldede tekniske løsninger på drivere som tilbyr kjøring i egne biler.

Før Uber igjen kan tilby kjøring i Danmark, må den foreslåtte taxiloven bli endret.

Vi vil jobbe hardt og presse regjeringen til en endring som tar hensyn til ny teknologi og åpner veien for pålitelig og rimelig transport i hverdagen med et trykk på telefonen.

Din mening og stemme er viktig og kan hjelpe oss å redde Uber i Danmark. Ta tak i politikere og fortell dem at loven bør være åpne for moderne teknologi og la danskene nyte tjenester som Uber.

Denne artikkelen er skrevet av Henrik Olsen og var opprinnelig publisert på vår søsterside insideflyer.dk

Kommentar

  1. RoadKing sier

    Litt meningsløs artikkel for noen som ikke har fulgt saken. Hva er det i denne danske «taxiloven» som gjør at Über trekker seg ut?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *