Vi besøker to lounger i Paris CDG – Terminal 1

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I forbindelse med en liten rundreise til Asia, hadde jeg flyavgang fra Paris. Det ga meg muligheten til å teste ut to av de fem loungene man finner i Terminal 1 på Charles De Gaulle-flyplassen i Paris.

Følgende lounger holder til på terminal 1:

  • SAS Business Lounge – ligger ute på satelitt 7 hvor SAS-flightene opererer fra
  • Lufthansa Business Lounge – ligger ute på satelitt 6 hvor Lufthansa-flightene opererer fra
  • Icare Lounge, en kontraktslounge som ligger i hovedbygningen på nivå 10
  • Star Alliance – First og Business Class-lounge – ligger i hovedbygningen på nivå 10 og 11
  • Air France Premiere Lounge – ligger vegg i vegg med ovennevnte på nivå 10

Du vil her bli med oss på et innblikk i de to sistnevnte.

Air France Premiere Lounge

Jeg hadde nok litt for høye forventninger til denne loungen da jeg i mitt stille sinn trodde at dette var en av de store First Class-loungene til Air France (jeg skulle fly First Class med ANA). I innsjekken ble jeg fortalt at siden First Class-avdelingen i Star Alliance-loungen var stengt for oppussing, ble jeg i stedet invitert til Air France Premiere-loungen. Jeg var sågar tilbudt VIP-rommet så jeg følte meg virkelig beæret. Men jeg skulle nok ta feil ja.

Ettersom Air France selv ikke normalt flyr fra terminal 1 (de benytter terminal 2), var dette en kontraktslounge for en hel mengde flyselskaper. Inngangen var veldig anonym og jeg måtte ringe på døren for å slippe inn. Døren ble åpnet jeg ble ønsket velkommen og måtte samtidig levere fra meg mine akkrediteringer. Rett innenfor døren var der en liten disk hvor det satt to dresskledde herrer og gransket papirene, hvorpå deretter den ene så geleidet meg til VIP-rommet. Det hadde samme møblement som resten av loungen, og var bare egentlig et lite separat rom. Møblene i hele loungen var gamle og nokså slitne. Fikk satt meg ned i en meget dyp sofa som man måtte bruke krefter på å komme opp av. Vinduet ut ledet ut i en liten bakgård (selv om vi var i 10. etasje).  Så ikke mye å se på der.

Tok meg en tur over til buffeten. Var egentlig sulten, men fant ikke mye interessant å spise der desverre. Noen typiske «lounge-sandwich», dvs hvitt brød uten skorpe med noe pålegg i midten pakket inn i plast var ikke akkurat fristende. Det var heller ikke cup-noodles. Derimot hadde de et fint utvalg av drikkevarer med både champagne, en meget god chablis, en nydelig sauternes (dessertvin) og diverse annet brennevin og alkoholfri drikke.

Tok med meg et par glass god drikke og svinset tilbake til mine VIP-gemakker. Fikk ladet mobilen litt, og underholdt meg med litt lesestoff og ipad i mellomtiden. Loungen hadde ikke sine egne toaletter, så det måtte man ut på gangen for å finne. Loungen hadde også en ok wifi internettforbindelse. Det var også et pent utvalg blader og aviser og et par arbeidsstasjoner til disposisjon.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Da sulten fortsatt gnagde i kroppen og det var tre timer til avgang, fant jeg ut at jeg ville avlegge Star Alliance-loungen et besøk for å se om de hadde noe mer mat der.

Star Alliance Lounge

Denne loungen drives av Star Alliance og er åpen for alle reisende i business eller first class på Star Alliance-flighter, eller for reisende med gullkort i Star Alliance. Den er delt opp i en egen lounge for First Class-passasjerer i 11. etasje og businessclass-reisende og gullkort innehavere kan benytte businessclass-loungen i 10. etasje. Loungene har dog felles inngang.

Siden loungen var under renovasjon var det kun den nyrenoverte businessclass-delen som var åpen. Den var stor, ny og fresh. Mat hadde de også. Opptil flere valg. Det var også flere asiatiske valg, som sikkert var i forbindelse med ANA’s Tokyo avganger og dertilhørende japansk klientell i loungen. Men det var også både quiche, baguette, salater og noen ostetyper på buffeten. Også drikkeutvalget var i orden. Dog ingen champagne her. Røykere hadde mulighet for å gå ut i gårdhaven for å få tilfredsstilt nikotinsuget. Kunne virke som de var redd for at noen av dem skulle rømme, for det var nett over uteområdet. Sittegruppene var både salonger og høye arbeidsbord. Eget stilleområde var det også. Dusj og toalettfasiliteter fantes i loungen og det var en god wifi internettforbindelse.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Jeg fikk meg litt mat og noe godt i glasset og underholdt meg med pc og ipad frem til det var på tide å bevege seg mot gate. Alt i alt likte jeg nok Star Alliance-loungen noe bedre enn Air France Premiere-loungen.

Det man må huske på hvis man benytter en av disse loungene, er at sikkerhetskontrollen finner sted ute på satellitt terminalene. For de som ikke har vært på terminal 1 før, består den av en stor, rund hovedterminal, med underjordiske tunneler ut til syv satellitter med fem-seks gater hver. Man må derfor beregne tid nok til både å komme seg til rett satellitt og komme seg gjennom sikkerhetskontroll og eventuell passkontroll før flyavgang. Terminal 1 kan virke veldig forvirrende ved ankomst og transitt. Det er ikke ofte ankomst ligger på et høyere nivå enn avgang, men har man først kommet seg inn i transittområdet, er det ikke så vanskelig å komme seg til gate.

Skal du reise via Paris Charles De Gaulle Terminal 1 og har dårlig tid, vil jeg anbefale deg å studere terminalkartet på forhånd. Du kan for eksempel bruke loungeguiden på Star Alliance sine sider som du finner her på denne linken. Du kan også finne noen bilder og terminalkart på denne linken.

God reise!

Kommentar

  1. Henning sier

    Meget bra rapport! Da kan vi slå fast at dersom man er sulten, så går man først til Star Alliance-loungen og spiser, deretter til Air France Premiere-loungen og drikker Champagne 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *