Vil vi snart kunne se en Airbus A380 med plass til nesten 700 passasjerer?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Airbus har i lengre tid arbeidet med å gjøre deres megajumbo A380 mer attraktiv for flysselskapene. På årets Aircraft Interiors Expo i Hamburg presenterte de muligheten for å få plass til enda fler passasjerer.

Airbus har arbeidet med å endre kabinlayouten på sin A380. Det betyr at de kan få plass til 77 ekstra seter ombord på en A380.

Slik ser Airbus for seg at den nye trappen vil se ut.

På messen Aircraft Interiors Expo i Hamburg viste Airbus frem en endret konfigurasjon til potensielle kjøpere. En av de største endringene er at den ikoniske trappen opp til annen etasje er forminsket.

Slik ser den nåværende trappen ombord på en A380 ut. 

Dette er den største endringen på flyet i forhold til hvordan det ser ut i dag. På bildet over ser man den trappen som nå er vanlig på A380, denne tar mye mer plass enn det nye forslaget til Airbus. Med den nye trappen kan selskapene presse inn fler seter og dermed øke sin opptjening på flyvningen.

En Airbus 380 kan i fremtiden ta opptil 575 passasjerer i en typisk 4-klasses konfigurasjon (First Class, Business Class, Premium Economy og Economy). Dette er 77 fler seter enn det en typisk A380 tar i snitt i dag. Med dagens trapp og konfigurasjon tar en en A380 497 passasjerer i snitt.

Hvis vi tar den nye trappen over i en «high density A380 som Emirates bruker til blant annet København. Dette flyet tar i dag 615 passasjerer i en to-klasses konfigurasjon (Business Class og Economy). Med en ny plassbesparende trapp på en «high density» rute vil dette flyet kunne frakte nesten 700 personer.

 

Denne artikkelen ble opprinnelig skrevet av Henrik Olsen for vår danske søsterside.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *