Widerøe: Flymodus tillatt under hele flyvningen

widerøe

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Fra og med i dag 12.desember, tillater Widerøe bruk av flight mode ombord i sine fly, under hele flyvningen. Mens både SAS og Norwegian har tillatt dette en stund allerede ombord i sine Boeing og Airbus-fly, har prosessen vært noe mer langdrøy for Widerøe med sine Bombardier Dash 8-fly. Nå er imidlertid alle nødvendige tillatelser på plass.

Tidligere var flymodus kun tillatt etter avgang og før landing, når skiltet med sikkerhetsbelte var skrudd av. Nå er det derimot tillatt under hele flyvningen.

Hva betyr dette for deg som reisende?

Nå kan du ha mobil og annen småelektronikk på i flight mode gjennom hele flyturen, også under avgang og landing. Bærbare datamaskiner må fremdeles ligge i håndbagasjen, enten under stolen foran deg, eller i hattehyllen, og hodetelefonene skal være av under sikkerhetsdemonstrasjonen.

Siden Widerøe sine sikkerhetsannonseringer ombord er ferdiginnspilt, vil det i løpet av de første dagene være enkelte flyindivid som ikke har fått oppdatert sin annonsering. Dette vil dog være rettet i løpet av kort tid, og de kabinansatte vil komme med korrigerende annonseringer ombord.

Dette er en svært etterlengtet forbedring ombord hos Widerøe, da nær sagt “alle” andre flyselskap har fått dette på plass. Det som har drøyd ut for Widerøe sin del, er at flyfabrikanten Bombardier har brukt tid på risikoanalyse og vurderinger i forhold til dette med flymodus. SAS og Norwegian flyr med blant annet fly fra Boeing, som har vært noe raskere på banen når det gjelder flight mode i alle faser av flyvningen.

Nå som dette endelig er tillatt hos Widerøe, så betyr det at du for eksempel kan knipse spektakulære bilder med mobilen din (i flight mode, selvsagt) under avgang fra Honningsvåg, landing i Sandnessjøen, eller mens du flyr over Svartisen på vei fra Mosjøen til Bodø.

Og etter landing er du hjertelig velkommen til å dele bildene dine på Instagram med emneknaggene #flywideroe og #bonusfeber.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *