Widerøe vant storkontrakt i Nord-Norge

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Widerøe er tildelt kontrakt på alle de 13 utlyste ruteflystrekningene i Nord-Norge. To andre selskaper deltok i konkurransen, men var enten dyrere eller ikke hadde gyldige lisenser.

Det nye flyselskapet FlyViking AS la inn bud på til sammen fem ruteområder, men alle ble avvist.

– Dette skyldes at selskapet ikke har gyldig lisens som dekker operasjonene spesifisert i tilbudet, opplyser Samferdselsdepartementet.

Danish

Danish Air Transport la inn bud på tre ruter til og fra Tromsø, men deres bud vant ikke fram fordi de ville ha bedre betalt av staten enn det Widerøe krevde.

– Nord-Norge er på grunn av lange avstander en landsdel som er spesielt avhengig av luftfart. Gjennom tildeling av nye kontrakter på de regionale flyrutene i Nord-Norge sikrer regjeringen et godt og markedstilpasset flytilbud i disse regionene

Ketil Solvik-Olsen (Frp), Samferdselsminister

Han opplyser at sikkerheten skjerpes fordi det nå stilles krav om trykkabin på fire ruter der det tidligere ikke har vært stilt krav om dette.

God dag i Nord-Norge

– Dette er en svært gledelig dag for oss i Widerøe, sier administrerende direktør Stein Nilsen.

– Dette var en viktig avklaring for driften vår de neste fem årene, og det er mange medarbeidere som i dag er både glad og lettet. Vi skal nå vise oss den tilliten som er gitt oss verdig. Vi vil fortsette å utvikle kvaliteten i selskapet, slik at vi skal kunne levere et stadig bedre reisetilbud til folk i hele Norge, fortsetter han.

Kilde: NTB

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *