Widerøe overtar bakketjenester for SAS

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I sin prosess med å fokusere mest på å levere flyoperasjoner tar SAS nå et steg videre i forhold til å outsource sine bakketjenester. På 14 norske flyplasser vil Widerøe Ground Handling (WGH) overta bakketjenestene for SAS.

På Oslo Lufthavn Gardermoen vil SAS Ground Handling (SGH) fortsette som inntil nå, mens på de øvrige norske flyplassene SAS opererer på, vil SGH ansatte få tilbud om å fortsette i jobben, da med Widerøe Ground Handling som arbeidsgiver. Dette vil bety at ca 850 SGS ansatte bytter farge fra mørkeblått til mørkegrønt.

Avtalen som er inngått er for 5 år, og omfatter også de bakketjenester SGH utfører for andre selskaper ved en del norske flyplasser og vil starte opp fra 1 februar 2016.

Samtidig med avtaleinngåelsen med SAS er lederkabalen i WGH også ferdigstilt. Ny administrerende direktør i handlingselskapet blir Widerøes assisterende driftsdirektør, Christian Skaug.
Det nye selskapet skal betjene både SAS, Widerøe og eksisterende kunder, men har også ambisjoner om å vokse på flyplassene de er etablert på. WGH har i høst inngått en avtale med Wizzair og KLM på Torp som en del av den strategiske satsingen på bakketjenester i Norge.
– WGH kan oppfattes som en mer nøytral aktør for de europeiske flyselskapene, og slik sett kan det være lettere for oss å få handlingavtaler med disse, enn det har vært for SAS, sier Sten Nilsen, styreformann i WGH i en pressemelding.

– Med denne overtagelsen skal vi sikre en god drift for alle våre kunder, og et godt produkt ut til passasjerene på vegne av flyselskapene vi jobber for, sier Stein Nilsen, som ikke tror det blir noen kulturkrasj når mange ansatte skal tas inn i Widerøe Ground Handling. –Begge virksomhetene har stort kundefokus og mange av de samme verdiene allerede. I framtiden vil det fortsatt handle om å vise pålitelighet, entusiasme, omtanke og folkelighet overfor våre kunder. Dette ser jeg i begge selskapene hver dag, konstaterer Stein Nilsen.

Widerøe Ground Handling er et heleid datterselskap i Widerøe. Selskapet har 220 medarbeidere og betjener i dag 29 flyplasser i Norge.

WGH vil etter overtagelsen av SGH operere på 42 flyplasser i Norge, med om lag 1600 medarbeidere og en forventet omsetning på 1 milliard kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *