1 av 20 satte Covid-19-vaksiner i verden fraktet av Emirates via Dubai

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Myndigheter og helsemyndigheter verden over skalerer opp innsatsen for å beskytte samfunnet fra Covid-19 gjennom utrulling av vaksiner i stor skala. Det er estimert at mer enn 1 milliard doser* av Covid-19-vaksiner har blitt satt på verdensbasis. En av 20 vaksinedoser som er satt i verden har vært innom Dubai og flydd ut på en Emirates-flyvning.

Emirates SkyCargo, flyfrakt-divisjonen av Emirates, har vært ledende i den internasjonale flyfrakt-industrien rundt frakt av Covid-19-vaksiner og andre viktige farmasøytiske produkter, personlig beskyttelsesutstyr og matvarer gjennom pandemien. Flyfrakt-selskapet har fraktet rundt 59 millioner doser av vaksinen til mer enn 50 destinasjoner rundt om i verden. Emirates SkyCargo har også transportert seks ulike typer Covid-19-vaksiner på sine flyvninger.

Emirates SkyCargo har dedikert GDP-sertifiserte fasiliteter ved sin hub i Dubai til å lagre og transportere Covid-19-vaksiner fra der de produseres til destinasjoner spredt over seks kontinenter. Med en moderne flyflåte med bredbuksfly, innovativt utstyr som Cool Dollies (som sikrer en stabil temperatur på frakten) og spesialiserte containere, har SkyCargo sikkert og raskt levert rundt 5 prosent av alle Covid-19 vaksinene som er satt siden oktober 2020.

I januar 2021 gikk SkyCargo sammen med DP World, Dubai Airports og International Humanitarian City og stiftet Dubai Vaccine Logistics Alliance. Allianse-partnerne jobber sammen for å fasilitere rask transport av Covid-19-vaksiner og relatert medisinsk utstyr gjennom Dubai til utviklingsland. I februar 2021 gikk Emirates SkyCargo sammen med UNICEF for å fremskynde transport av Covid-19-vaksiner innenfor rammeverket til COVAX med mål om rettferdig fordeling av vaksiner globalt.

Dubai og UAE har opprettholdt deres ledende posisjon som et senter for global logistikk og leveringskjeder under pandemien. UAE har også hatt rask fremgang i vaksineringen av sine egne innbyggere, med mer enn 10 millioner doser satt til nå. Emirates fløy nylig en spesiell flyvning, EK2021, for å feire UAE’s progresjon innen vaksineringen.

Emirates SkyCargo er verdensledende innen flyfrakt av temperatursensitive, farmasøytiske produkter og vaksiner. Mer enn 200 tonn farmasøytiske produkter blir transportert verden rundt av Emirates sine fly. Flyfrakt-selskapet har også jobbet tett med partnere som håndterer frakt på bakken på flere enn 30 destinasjoner over hele verden for å kunne tilby forbedret temperaturbeskyttelse som en del av sitt farmasøytiske korridor-program. 

*data hentet fra Our World in Data-prosjektet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *