Norwegian med underskudd på 1,2 milliarder i første kvartal

Norwegian

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegian Air Shuttle ASA har lagt frem resultat før skatt for perioden januar til mars 2021.

Norwegian opplyser at de hadde rundt ni fly i trafikk første kvartal. Selskapet opplyser at de hadde 210.000 passasjerer, en nedgang på 96 prosent fra de 5,1 millioner passasjerene som selskapet hadde i samme periode i fjor

Selskapet er i sluttspurten av både Examinership-prosessen i Irland og rekonstruksjonen i Norge.

Det påfølgende arbeidet med innhenting av ny kapital er forventet å være ferdigstilt rundt 26 mai.

Med bakgrunn i de mange internasjonale reiserestriksjonene, er resultatene dette kvartalet som forventet. I denne perioden har vi allikevel nådd flere milepæler i det viktige arbeidet med å sikre selskapets fremtid og sørge for at Norwegian forblir en konkurrent å regne med i det europeiske markedet. Med et solid finansielt grunnlag, økt vaksinering av befolkningen i Europa og lettelser i reiserestriksjoner, vil vi være klare til å hilse kunder velkommen om bord når de vil ut å fly igjen.

Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian.

Kvartalsresultatene viser tydelig at vi har stått i krevende forhold de siste tre månedene. Til tross for dette, ser vi nå fremover mot et positivt utfall av Examiner-prosessen og rekonstruksjonen, samtidig som vi skal gjennomføre en kapitalinnhenting. Samlet vil dette sikre Norwegian en stabil og bærekraftig finansiell struktur.

Geir Karlsen, finansdirektør i Norwegian.

Børsmeldingen kan leses her. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *