Flying Blue reduserer fordelene for sine sølv-medlemmer

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det er dessverre dårlige nyheter for medlemmer av KLM og Air France sitt bonusprogram Flying Blue med sølv-status.  Fra 5. januar vil KLM reduserer mange av de fordelene Flying Blue Silver-medlemmer har Schiphol.
Passasjerer med Silver status kan fortsatt benytte seg av  SkyPriority ved ombordstigning, men vil fra neste år ikke få prioritert sin innsjekkede bagasje på reisen.

FBsilver

Innsjekket bagasje

Flying Blue Silver-medlemmer, i likhet med alle SkyTeam Elite medlemmer kan i fremtiden fortsatt bruker Sky Priority / Business Class innsjekking og bagasje drop-off punkter, i henhold til SkyTeam’s regler. Imidlertid vil man ikke kunne få prioritert bagasje. Altså vil man ikke lenger få den velkjente gule priority tag’en på sin bagasje lenger.

Priority i sikkerhetskontrollen

Den største forskjellen vil utvilsomt være at sølv-medlemmene mister fordelen det er å benytte seg av fast-track i sikkerhetskontrollen om de reiser utenfor Schengen. Fra nyttår av er det bare SkyTeam Elite medlemmer som kan benytte seg av denne fast-track’en. Siden det alltid er lange køer i sikkerhetskontollen har denne fordelen alltid vært god å ha. Denne endringen er heldigvis bare begrenset til avgangshall 1 som er  nonSchengen destinasjoner. Reiser man bare innenfor Schengen, vil man fortsatt ha tilgang til fast track.  

 

Heretter må man ha Flying Blue Gold eller høyere for å benytte denne.

Priority boarding

Selv når du går om bord i flyet vil Silver medlemmer ikke få lov til å om bord med SkyPriority. I stedet blir det, mellom SkyPriority og resten av passasjerene, en separat ombordstigning for sølvmedlemmer. Men hvordan dette kommer til å gå med partnerselskaper, for eksempel, Delta er vi sannelig ikke sikre på.

Konklusjon

Det å tilby Sky Priority til Flying Blue Silver medlemmer Schiphol var en fin touch.Men med den nye strukturen må det vel sies at   selskapet fortsatt oppfyller SkyTeam’s regler. Men dette vil være en sterk reduksjon i tilbudet til Flying Blue Silver-medlemmer som nå er blitt vant til disse fordelene. Spesielt avskaffelsen av fast track for reisende til non-Schengen vil bli upopulær endring.

Man skulle tro at KLM ville ønske å hjelpe sine lojale medlemmer som ofte er innom Schiphol, som KLMs hub, til smidig og raskt som mulig reiseopplevelse. Og ærlig talt, ville prioritert ombordstigning og en gul etikett på bagasjen, i motsetning til en ekstra koffert, ha så stor betydning for selskapet?

Flyr du mye med KLM? Vil dette påvirke deg? Bli med på diskusjonen i vårt forum som du finner på denne linken.

Opprinnelig skrevet for InsideFlyer.nl av The Flying Dutchboy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *