KLM og Air France gjør alle billettyper fleksible

KLM Airbus 330-200

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

KLM og Air France har oppdatert ombookingsreglene sine og de nye reglene er svært generøse. De gir i praksis alle reisende som ikke lenger ønsker å reise, fri mulighet til ombooking eller avbestilling.

Flyselskapene strekker seg stadig lenger for å imøtekomme usikkerheten i markedet og få kundene sine til å bestille flyreiser igjen. Hos KLM og Air France har du fram til nå måttet betale både ombookingsgebyr og prisdifferanse dersom du ønsket å endre på bestillingen din. Verdikupong eller refusjon var bare mulig dersom flygningen ble kansellert. Med de nye betingelsene står reisende fritt til å avbestille reisen og få verdikupong eller refusjon, dersom de likevel ikke ønsker å reise.

– Vi ser at mange ønsker å reise, men kvier seg for å bestille på grunn av usikkerheten rundt stadig endrede reiseråd. Vi forstår dette og gjør derfor disse endringene for å kunne tilby våre kunder fleksibilitet. De nye betingelsene gjelder selvsagt også for de som allerede har en KLM-billett eller en verdikupong. Vi forventer at denne ekstra sikkerheten og fleksibiliteten vil gi reisende tillit til å begynne å bestille og fly med KLM igjen, sier direktør for kundeopplevelser i KLM, Boet Kreiken.

Shiphol
Foto: hpgruesen / Pixabay

Få 15% mer igjen for verdikupongen

Reisende står nå fritt til å avbestille reisen mot en verdikupong, uansett årsak og selv om flygningen går som normalt. Dette gjelder alle flygninger til og med 31. mars 2021, uavhengig av når reisen er bestilt. Verdikupongen er gyldig tom. 31. desember 2021 og kan brukes på flygninger med KLM, Air France, Delta Air Lines, Virgin Atlantic og Kenya Airways. Verdikupongen kan også når som helst gjøres om til en refusjon.

Den kanskje viktigste punktet i de nye billettbetingelsene er at bonusen på 15%, som du får dersom du frivillig godtar en verdikupong i stedet for en refusjon om flygningen kanselleres, nå også gjelder for avbestilling av andre årsaker. Bonusen utløses når du bestiller ny flybillett og forutsetter at du bestiller før 31. oktober, at reisen starter før 15. juni 2021 og at den nye billettprisen er høyere enn den originale billettprisen.

Dette er en svært generøs ordning fra KLM som viser at selskapet er villig til å gå langt for å få kundene sine til å bestille reiser igjen. Det kan imidlertid også påføre KLM ytterligere kostnader og risiko, siden kanselleringene nå kan bli flere og dyrere, og det ikke lenger er noen grunn til å betale ekstra for mer fleksible billettyper.

Basert på en artikkel av The Flying Dutchboy for InsideFlyer.nl

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *