Se konseptflyet Flying-V er i lufta for første gang

Se konseptflyet Flying-V er i lufta for første gang

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

En skalamodell av konseptflyet Flying-V, som utvikles av TU Delft og KLM, har gjennomført sin første flytur. Prosjektet ble annonsert under IATA 2019 og utfordrer den tradisjonelle måten å bygge fly på.

For halvannet år siden startet TU Delft og KLM utviklingen av konseptflyet Flying-V i et forsøk på å lage et moderne og energieffektivt fly for fremtiden. Etter omfattende testing på bakken og i vindtunneler, har en skalamodell av flyet nå gjennomført sin første vellykkede flytur.

– Vi er veldig nysgjerrige på egenskapene til Flying-V. Designet er en del av vårt Fly Responsibly-initiativ, som står for at vi gjør og vil gjøre for å forbedre bærekraften vår. Vi ønsker en bærekraftig fremtid for luftfart og innovasjon er en del av det. KLM har vært blant de tre mest bærekraftige flyselskapene over hele verden i Dow Jones bærekraft-indeks i mange år. Vi vil fortsette å være det også i fremtiden. Vi er derfor stolte av at vi har klart å oppnå dette sammen på så kort tid, sier Pieter Elbers, konserndirektør i KLM.

Se video fra den første flyturen!

Flying-V er designet for lange, energieffektive flyreiser. Flyets design bygger på en unik V-form, hvor både passasjerer, kargo og drivstoff befinner seg i flyets vinger. Beregninger viser at de forbedrede aerodynamiske egenskapene kan redusere drivstofforbruket med 20% sammenlignet med de beste flyene i dag.

Samarbeid og innovasjon

KLM presenterte skalamodellen for første gang under KLMs 100 års-jubileum i oktober 2019. Flere samarbeidspartnere er nå involvert i prosjektet, blant annet flyprodusenten Airbus.

Flying-V konsept
Slik kan den endelige versjonen av Flying-V se ut

– Man kan ikke gjøre hele bransjen mer bærekraftig alene, man må gjøre det sammen, sier Elbers. – Samarbeid og deling av kunnskap er driver oss alle framover. Det er derfor vi vil fortsette utviklingen av Flying-V-konseptet med alle samarbeidspartnere. Neste steg vil være å fly Flying-V med miljøvennlig drivstoff.

Foto: KLM

Kommentar

  1. Trond K. Rogstad sier

    Hei
    Jeg har American Express Companiontickets som går ut pr 31.12.2020. Har dere hørt noe om forlengelse av utløpsdato her?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *