Norwegians trafikktall for august kraftig påvirket av reiserestriksjoner og lavere etterspørsel

Norwegian Boeing 737-800

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegians trafikktall for august er kraftig påvirket av reiserestriksjoner og lavere etterspørsel som følge av koronaviruspandemien. I august var kapasiteten 94 prosent lavere enn samme måned i fjor, mens fyllingsgraden var på 62,1 prosent.

1. juli gjenåpnet Norwegian 76 ruter og satte ytterligere 15 fly tilbake i drift. Gjennom sommeren er frekvenser og ruter justert fortløpende basert på endringer i etterspørsel som følge av stadig vekslende reiserestriksjoner og reiseråd fra myndighetene.

Sammenlignet med samme periode i fjor var den totale kapasiteten (ASK) ned 94 prosent, mens passasjertrafikken (RPK) var redusert med 96 prosent. Fyllingsgraden var 62,1 prosent, ned 27,9 prosentpoeng. Totalt reiste 313 316 kunder med Norwegian i august, en nedgang på 91 prosent.

Flere detaljer om driften fremover, samt siste finansoppdatering, er å finne i selskapets halvårsresultater (H1) publisert 28. august.

Etterspørselen etter billetter påvirkes fortsatt raskt av endringer i myndighetenes reiserestriksjoner. Vi tilpasser rutenettet vårt kontinuerlig for å møte disse endringene, men det er ingen tvil om at koronasituasjonen og stadig nye reiseråd gjør det krevende å planlegge. Den langvarige krisen som har rammet alle deler av luftfarten fortsetter å skape usikkerhet i alle markeder, noe som gjør at det er helt avgjørende med tilstrekkelig likviditetsstøtte for å beskytte reiselivet, arbeidsplasser og kritisk infrastruktur i Norge over en lengre periode.

Jacob Schram , Norwegians konsernsjef.

Se detaljerte trafikktall her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *