Schönefeld blir Berlin Brandenburg Terminal 5

Schönefeld blir Berlin Brandenburg Terminal 5

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Denne høsten forsvinner IATA-koden SXF for godt, når den nye flyplassen Berlin Brandenburg (BER) åpner 31. oktober. Schönefeld blir imidlertid ikke borte, men vil få en ny rolle som Brandenburgs terminal 5.

Etter utallige forsinkelser og skandaleoppslag ser det omsider ut til at den nye Berlin Brandenburg-flyplassen vil åpne i oktober i år. Byggearbeidet startet i 2006 og flyplassen skulle egentlig åpne i oktober 2011. Siden har åpningen blitt utsatt en rekke ganger på grunn omfattende feil i konstruksjoner og brannvernsteknikk.

Berlin Schönefeld Flughafen
Berlin Schönefeld Flughafen. Foto: Eio at Italian Wikipedia / Public domain

Berlin Brandenburg ligger like ved det som i dag er Schönefeld-flyplassen, som har gjennomgått en omfattende modernisering for å kunne håndtere fremtidig trafikkvekst. Berlin Schönefeld vil den 25. oktober offisielt få IATA-koden BER og vil leve videre som Berlin Brandenburg terminal 5.

Berlin Brandenburg terminal 5

Ifølge administrerende direktør Engelbert Lütke Daldrup, kommer Berlin Schönefeld til å bli en viktig del av Berlin Brandenburg.

– Som terminal 5 vil Schönefeld-flyplassen bli en viktig del av BER. Som et resultat av ombyggingen kan vi fortsatt håndtere passasjerer ved terminal 5 i årene som kommer. På den måten kan vi også opprettholde pålitelig spredning av våre operasjoner under koronasituasjonen.

Det eneste som nå gjenstår å få på plass før navneendringen, er å endre skiltingen inni og utenpå terminalbygningen.

Flughafen Berlin Brandenburg

Berlin Tegel holder åpent til november

Når Berlin Brandenburg åpner dørene, vil Berlin Tegel-flyplassen stenge dørene for godt. Det har de siste månedene vært en del usikkerhet rundt når all flytrafikk vil være flyttet til den nye flyplassen. Slik det ser ut nå vil Tegel stenge dørene 8. november, én uke etter åpningen av Brandenburg.

Basert på en artikkel av Goffe de Boer for InsideFlyer.nl.

Foto: Flughafen Berlin Brandenburg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *