Sommer 2017: All-time-high for Spania – og polsk badeperle

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det er høyttrykk for salg av sommerreiser hos Nordens største onlinereisebyrå, Travellink. Størst etterspørsel er det etter reiser til Spania – som ser ut til å bli sommerens vinner blant nordmenn nok en gang. Men lavprisreisemål som Bulgaria, Portugal og Polen er på vei opp.

Før sommeren i fjor økte salget av reiser til flere spanske reisemål kraftig. Da Travellink oppsummerte fjorårets reiser, var fem spanske reisemål med i toppen: Malaga, Barcelona, Mallorca, Algarve og Gran Canaria. Den store interessen for Spania ser ut til å holde seg også i år. Til Mallorca er faktisk antallet bookinger fordoblet.

– Det er et sug etter reiser til Spania, og igjen ser det ut til å bli en rekordsommer. Hos oss er den spansk all-time-high, sier Erik Wikander, Nordensjef i Travellink.

Venner anbefaler Spania

Anbefalinger fra venner og kjente påvirker ofte våre valg av reisemål.

– Vi lar oss gjerne inspirere av personer i vår nærhet. Populære reisemål fra fjoråret står seg derfor vel i kampen om de tidlige bookingene, forklarer Erik Wikander.

En annen forklaring på at reisemønsteret ser ut som det gjør, er at mange fortsetter å velge bort store feriereisemål som Tyrkia og Tunisia når de plankegger sommeren. Trenden med dalende bookinger til store tyrkiske turistdestinasjoner slik som Istanbul, Izmir, Dalaman og Antalya holder seg.

– Usikre reisemål velges bort, spesielt blant reisende som bestiller reisen tidlig. Man vil gjerne få fordelen av ”bestill tidlig”-rabatter, og samtidig forsikre seg om at man ikke risikrerer noen problemer når ferien nærmer seg, sier Erik Wikander.

Foruten Spania og Kroatia, lokker Bulgaria og Portugal mange reisende til sommeren. Et reisemål som er på vei opp er den klassiske badebyen Gdansk i Polen. De tre destinasjonene som øker mest har samtlige mer enn doblet antallet bookinger sammenlignet med samme tid på året i fjor.

– Prisgunstige reisemål der vi får mye for pengene står seg alltid sterkt i konkurransen. Mange reisende som er tidlig ute med sine sommerbookinger er opptatt av pris, og det er lommeboken som styrer hvor reisen skal gå, sier Erik Wikander

Sommerens mest populære reisemål:


1) Barcelona
2) Malaga
3) Alicante

Sommerens oppkomling (største økning)*:


1) Bourgas
2) Faro
3) Lisboa

Sommerens største nedgang*:


1) Istanbul
2) Antalya
3) Bangkok

*Bookinger hittil i januar (sammenlignet med samme periode i fjor) for perioden mai-august 2017.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *