Emirates ryktes å kjøpe 30 nye Airbus A380-fly til en samlet verdi på over 100 milliarder kroner

Marokko

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Rykter sier at Emirates vil kjøpe mer enn 30 fly av typen Airbus A380 under Dubai Airshow som starter i neste uke.

I følge Arabian Business så vil Emirates under årets Dubai Airshow levere inn en ordre på hele 30 Airbus A380-fly. Verdens største passasjerfly koster over 3,55 milliarder kroner stykket. Den samlede verdien til ordren kan med andre ord komme på godt over 100 milliarder kroner.

Emirates mottok nylig sin Airbus A380 nummer 100, og har fortsatt 142 fly i ordreboken hos Airbus.

Les også: Airbus ønsker sin Airbus A380 nummer 100 velkommen til flåten

Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, CEO i Emirates, uttalte følgende i forbindelse med overtakelsen av deres Airbus A380 nummer 100:

Vi arbeider tett sammen med Airbus for å kunne offentliggjøre kjøp av ytterligere fly. Dette håper vi gir litt ro til Airbus A380-programmet, slik at det ikke lengre er risiko for å gå tom for ordrer i nærmeste fremtid, ettersom at andre flyselskaper ser på mindre fly som er mer drivstoffeffektive.

Totalt har Emirates 142 av flyene i ordreboken, ut av det totale antallet på 317 fly. Ettersom at ordreboken ikke er større enn det, har Airbus redusert produksjonsintervallen til under ett fly per måned. Fra og med 2019 skal kun 8 fly produseres i året.

Allerede før Dubai Airshow har startet er ryktene i gang. Dubai Airshow bruker å være det tidspunktet på året hvor de tre store midtøsten-selskapene Emirates, Qatar og Etihad offentliggjør store deler av deres flyorder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *