Fire innleide 747s skal frakte kirsebær til Asia til Chinese New Year

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I anledning av Chinese New Year  (kinesisk nyttår) er fire innleide 747s satt i rute for å frakte  kirsebær til Asia. Tonnevis av kirsebær fra New Zealand og hummer blir fløyet til Asia i tid for kinesisk nyttår.

Singapore Airlines har i anledningen satt opp fire spesielle charterfly for å få fløyet hundrevis av tonn med South Island kirsebær til Asia i tid for kinesisk nyttår.

De to første 747 «kirsebær rutene» skal hver frakte opptil 95 tonn frukt. Begge flyene blir fløyet ut av Christchurch, NZ på torsdag og fredag.

Chinese New Year

 

300 tonn moreller

Ytterligere to fly er planlagt i løpet av neste uke for å få frukten til Singapore for videre distribusjon til Sør-Øst og Nord-Asiatiske markeder.

En talsmann for det Singapore baserte selskapet sier at charter-flyene også vil bli lastet med hummer for Chinese New Year kunder. Totalt vil 300 tonn kirsebær bevege seg nord-over de neste dagene.

Chinese New Year

Kinesisk nyttår er den viktigste av de tradisjonelle kinesiske helligdagene. Den starter nyttårsdag og slutter med lanternefestival på den 15. dag. Nyttårdag er den første dag i den første måned i den kinesiske kalender, dvs. dagen med den andre nymåne etter vintersolverv.

Ifølge en legende fra gammel tid i Kina var Nian («Nyehn») et uhyre som kunne komme lydløst inn i folks hus. Kineserne lærte dog at Nian var redd for høylytt støy og fargen rød, og de skremte det vekk med eksplosjoner, fyrverkeri og bruk av rødt innendørs. Disse skikkene førte til de første feiringer av kinesisk nyttår.

En mengde tradisjoner knyttes til feiringen. Nyttårsfesten holdes som regel på nyttårsaftenen, mens nyttårsdagen er viet venne- og familiebesøk. Midnatt feires med kinaputter og fyrverkerier. En nærmest obligatorisk symbolladet rett i større deler av Kina er fisk, ettersom uttalen av fisk på standardkinesisk (yú) er det samme som for ordet for overflod. I Nordkina er jiaozi, som ellers er hverdagsmat, like obligatorisk på matbordet. Man pleier også å spise tangyuan.

Barn, men også mange andre, får vanligvis en nyttårspenning i en rød konvolutt, og mange arbeidsplasser deler ut en 13. månedslønn til sine ansatte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *