All Nippon Airways (ANA) vil kjøpe flere Dreamlinere

All Nippon Airways ANA Boeing 787 Dreamliner

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det japanske flyselskapet All Nippon Airways (ANA) har besluttet å kjøpe 20 nye Boeing 787. Selskapet vil dermed bli verdens største Dreamliner-operatør.

Boeing har det siste året opplevd mye motgang og problemene med 737 MAX er godt kjent for de fleste. Boeing 787, også kjent som Dreamliner, har imidlertid også slitt med motorproblemer og sviktende etterspørsel. Det japanske flyselskapet All Nippon Airways er imidlertid storfornøyd med sine fly, og i går bekreftet selskapet sin sjette Dreamliner-ordre på totalt 20 nye fly. Ordren er fordelt på 11 av 787-10, den største Dreamliner-varianten, og ni av den litt mindre 787-9.

ANA Boeing 777-300ER The Room Business Class
All Nippon Airways lanserte i fjor helt nye kabiner i busines class og first class.

De nye Boeing 787-10-maskinene skal erstatte deler av 777-flåten ANA i dag bruker på innenriksruter. Selskapet blir dermed det første til å bruke denne flytypen på innenriksruter i Japan.

– Boeing 787-9 har tjent ANA på en utmerket måte, og vi er stolte av å utvide flåten vår med flere av disse teknologisk avanserte flyene, sier Yutaka Ito, konserndirektør for ANA og ANA HOLDINGS. – Disse flyene representerer et betydelig skritt fremover for ANA i vårt arbeid for å gjøre flåten vår mer miljøvennlig og støysvak.

Verdens største 787-operatør

All Nippon Airways var lanseringskunde da den første Dreamlineren ble levert for snart ti år siden. Før denne siste ordren hadde ANA totalt 83 787 i ordre fra Boeing. 71 av disse er allerede en del av flyselskapets operative flåte. Når alle flyene fra den siste ordren er levert vil selskapet være verdens største 787-operatør med over 100 fly.

– ANA har vokst til å bli et av de ledende flyselskapene i Asia ved å heve standarden for kundetilfredshet og investere i en avansert og moderne flåte, Ihssane Mounir, direktør for salg og markedsføring i Boeing. – Vi er virkelig beæret over at ANA HD kommer tilbake til oss for å bestille flere 787 og dermed øke Dreamliner-flåten til mer enn 100 fly.

Foto: Boeing / All Nippon Airways

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *