All Nippon Airways (ANA) åpner direkterute fra Sverige til Japan

Tokyo, Japan

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det japanske flyselskapet All Nippon Airways (ANA) starter opp ruten Arlanda – Haneda (HND) med tre ukentlige avganger. Avgangstidene og frekvensen på ruten gir også for nordmenn en mer effektiv reiserute fra Norge til den japanske millionbyen – og ikke minst har selskapet oppgradert sitt servicetilbud.

Star Alliance medlem All Nippon Airways (ANA), som også er Japans største 5-stjernes flyselskap, lanserte for kort tid siden datoen for oppstarten av sin nye rute fra Stockholm Arlanda. Dette er et ledd i selskapet sin «dual hub»-strategi som går ut på at selskapet ønsker å øke sitt internasjonal rutenett ut fra Haneda i Tokyo i tillegg til Narita (NRT).

Fra sommeren 2020 tilbyr ANA flere ukentlige avganger fra Stockholm til Tokyo – med god tilpasning for effektiv reisevei også fra Oslo. Photo: Pixabay

Ruten har oppstart 6. juni 2020 med 3 ukentlige avganger frem til 19 juli. Fra 20. juli 2020 opereres ruten daglig.

Gode avgangstider også for nordmenn

Avgangstiden fra Arlanda til Haneda er 14:20. Dette betyr at det er store mulighet for nordmenn å reise fra de største byene i Norge som Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger med morgen- eller lunch avganger for å rekke videre med ANA til Japan. Fra alle de største flyplassene som nevnt går det både SAS og Norwegian som korrelerer godt med oppsatt avgangstid 14:20. Et direktefly fra Stockholm til Japan med kort overgangstid fra Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger er absolutt et godt tilbud å vurdere for å få en mer effektiv reise. Reisetiden ARL-HND er ca 10 timer og 20 minutter. Retur flighten HND-ARL har avgangstid 09:40 med ankomst Stockholm kl 13:00. Dette muliggjør også relativt kort overgangstid (fra 1,5 – 3 timer) før avgang til Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Ruten fra Stockholm til Japan er dermed svært effektiv også for nordmenn. Ved å unngå dårlige overgangstider og overnattinger ved flybytte, må dette tilbudet ses på som spennende og interessant for alle som er interessert i den japanske storbyen.

Forbedret servicetilbud ombord

Ruten opereres med en 184-seters Boeing 787-8 maskin, med 32 seter i Business, 14 seter i Premium økonomi og 138 seter i vanlig økonomiklasse. Business-klassen har blant annet fått utvidet sete bredde og oppdatert meny.

ANA lanserer en oppgradert business klasse på sine flygninger til Japan. Photo: ANA.

Premium økonomi byr på både produkter fra business-klassen samt 17% mer plass enn på økonomi.

Mer beinplass enn økonomi klasse og lounge tilgang er bare noen av fordelen ANA tilbyr på Premium økonomi. Photo: ANA

Økonomiklasse tilbyr blant annet gratis innsjekk av 2 x 23kg baggasje.

Økonomi klasse gir justerbare nakkestøtte og 2x 23kg gratis baggasje. Photo: ANA.

Økende turistmål

Japan er et økende turistmål for nordmenn, og særlig Tokyo er en ettertraktet destinasjon. Byen byr på et mangfold av både kultur og historie samt rike og spennende mattradisjoner og tilbud. Kollektivtilbudet og infrastrukturen i landet muliggjør en enkel forflytning mellom flere byer rundt million hovedstaden. Fra Haneda (HND) flyplass er det knappe 11 minutter med flytog eller 13 minutter med Monorail for å nå sentrale steder som Shinagawa, Shibuya og Hamamatsu-cho.

Den økende interessen for Asia vil trolig ikke bli mindre med ANA sin nyåpnede rute. Imidlertid er det hyggelig å konstatere at reisende nå også har en like effektiv alternativ reise til Japan som den SAS i dag tilbyr via København (CPH) til Japan (NRT).

Billetter til Japan med ANA kan bestilles via deres hjemmeside og er i salg nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *