American Airlines utsetter Boeing 737 MAX (igjen)

American Airlines Boeing 737 MAX

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Etter flere utsettelser sier American Airlines nå at de forventer å ha Boeing 737 MAX tilbake i produksjon i august. Vi holder ikke pusten foreløpig …

Ingen vil snakke om 737 MAX, hverken flyprodusenten Boeing eller flyselskapene som har denne flytypen i flåten. Unntaket er American Airlines, som med jevne mellomrom slipper pressemeldinger med helt konkrete datoer for nye flyet skal i lufta igjen. Siste oppdatering fra flyselskapet sier at flyet nå skal være tilbake i produksjon 18. august 2020.

Dette er imidlertid langt fra første gang American Airlines kommer med en konkret dato for friskmelding av 737 MAX og det er all grunn til å være skeptisk til om den nye datoen er mer realistisk enn de som er satt tidligere. Faktisk har selskapet kommet med slike oppdateringer en gang i måneden de siste månedene, hvor flytypens gjeninntreden har blitt utsatt med nye to måneder. Forrige oppdatering kom i januar, hvor det var ventet at flyet skulle i lufta igjen fra 4. juni 2020. I desember i fjor var datoen 7. april 2020 og i november var den 5. mars 2020. Derfor er det kanskje ikke usannsynlig at vi om rundt en måned vil få en ny oppdatering, med en ny dato i oktober.

Vil du fly med 737MAX?

Det vil naturlig nok være mange passasjerer som vil være skeptisk til å fly med 737 MAX. Sannsynligvis vil nok Boeing med tiden klare å legge problemene med denne flytypen bak seg, men det er ingen tvil om at flyprodusentens omdømme er betydelig svekket. Når det er sagt er det nok mange reisende som har et lite bevisst forhold til hva slags fly de flyr med, bare de kommer seg fra A til B, og billetten er billigst mulig.

Norwegian Boeing 737 MAX
Norwegian er et av selskapene som må finne erstatningsfly for sine 737 MAX. Foto: Norwegian

For flyselskapene som har denne flytypen i flåten håper vi at flyet snart er i lufta igjen. Samtidig vet vi at mange av våre lesere fortsatt ikke er klare for å omfavne Boeing 737 MAX igjen med det første.

Er du klar for å fly med Boeing 737MAX? Bli med i diskusjonen på forumet vårt.

Forsidefoto: American Airlines

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *