EASA: 737 MAX kan fly igjen ved nyttår

EASA: 737 MAX kan fly igjen ved nyttår

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Den europeiske luftfartsmyndigheten EASA uttaler at de snart kan gi Boeing 737 MAX grønt lys til å gjenoppta normal drift ved utgangen av året.

For første gang på halvannet år kan det nå se ut som det er håp for at Boeing 737 MAX skal komme i luften igjen. Amerikanske luftfartsmyndigheter forventer å være ferdige med sin godkjenning av flytypen i november, og EASA skal være klare kort tid etter.

EASA gjennomført sin endelige testflygning 11. september fra flyplassen i Vancouver, Canada, som ligger rett over grensa for Boeing-fabrikken i Seattle. EASA har samarbeidet tett med Boeing og amerikanske om å få flytypen tilbake i drift, men ifølge Reuters har det vært uenigheter underveis rundt omfanget av undersøkelsene.

Boeing 737 MAX testflygning
Boeing 737 MAX testflygning. Foto: EASA

Et av kravene som er kommet fra luftfartsmyndighetene er en tredje sensor som måler flyets angrepsvinkel. Det var feilaktige data fra en defekt sensor som forårsaket ulykkene med Lion Air i 2018 og Ethiopian Airlines i 2019. Ved å bruke tre uavhengige sensorer kan man med langt større sikkerhet si hvilke avlesninger som er korrekt dersom en enkel sensor er defekt.

Det er gjort et omfattende arbeid for å teste sikkerheten i disse flyene og Boeing har forhåpentligvis fått orden i egne rutiner. Det er likevel ingen tvil om at både flytypen og flyprodusentens rykte har fått en solid knekk.

Kommer du til å fly 737 MAX nå flyet kommer i lufta igjen? Ta del i diskusjonen i forumet vårt.

Forsidefoto: Boeing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *