Sniktitt: Vi har prøvesittet Austrian Airlines Premium Economy

Austrian Airlines Premium Economy

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

For kort tid siden annonserte flyselskapet Austrian Airlines at de skulle oppgradere alle sine langdistansefly med et Premium Economy-produkt. Nå har vi fått en eksklusiv sniktitt på det nye produktet.

De siste årene har flere flyselskaper rullet ut Premium Economy på sine langruter. Premium Economy henvender seg til I forbindelse med en presentasjon i regi av MegaDo og Austrian Airlines har vi fått litt mer informasjon om Austrian Airlines Premium Economy-produkt. Vi fikk også mulighet til å prøvesitte de nye setene.

Setet

Selve setet kjenner du kanskje fra før om du har flydd Premium Economy med Lufthansa eller SAS (SAS Plus). Det er snakk om akkurat det samme setet og det ser riktig så bra ut i Austrian Airlines friske fargeprofil. Det er med andre ord på ingen som helst måte noe business class-produkt, men likevel langt mer behagelig å sitte i enn et vanlig økonomisete.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Avstanden mellom setene vil være 38’’ mot 31’’ i økonomiklasse og sette kan lenes 9’’ bakover til 160 graders vinkel. Alle setene har fotstøtte med unntak av første rad som vil ha benstøtte i stedet. Underholdningssystemet vil få 12’’ skjerm mot 9’’ i vanlig økonomiklasse. Alle seter utstyres med USB-ladekontakt og uttak for 230V.Setespesifikasjoner

Premium service

Foruten oppgradert sete byr Austrian Airlines Premium Economy-produkt på flere forbedringer mot vanlig økonomiklasse. Det serveres velkomstdrink før avgang og du får utdelt et amenity kit slik man er vant til fra mange Business Class-produkter, men riktignok av en litt enklere variant. Måltidene er også oppgradert i forhold til vanlig økonomiklasse, og det deles ut menyer og varme håndklær før måltidet.

En interessant detalj som ikke er typisk for Premium Economy er at det tilbys hodetelefoner med aktiv støyreduksjon.

I tillegg kan man også sjekke inn to kolli á 23 kg mot kun ett i vanlig økonomiklasse. Setereservasjon ved bestilling er også inkludert.Austrian Airlines Premium Economy service

Kabinen

Austrian Airlines langdistanseflåte består av både Boeing 767 og Boeing 777. I Boeing 777-maskinene vil det være 24 seter i 2+4+2-konfigurasjon, mens Boeing 767 får 18 seter i 2+2+2. Premium Economy-kabinen vil være adskilt med vegger fra både Business Class- og økonomiklasse-kabinen.

Oppgraderingsmuligheter

Det vil være mulig å oppgradere til Premium Economy hvis man allerede har kjøpt i billett i økonomiklasse. Det vil si at man kan by på oppgraderingen via Austrian Airlines Smart Upgrade-tjeneste eller kjøpe en bekreftet oppgradering når man sjekker inn på nett. Det vil også være mulig å oppgradere med bonuspoeng eller om bord på flyet hvis det er ledige seter før avgang.Oppgraderingsmuligheter

Har man billett i Premium Economy kan denne også oppgraderes til Business Class. Prisen for oppgradering til og fra Premium Economy er foreløpig ukjent.

Ombygging av kabinene

For å slippe å ta hele flåten ut av drift har Austrian Airlines valgt å gradvis oppgradere flåten med den nye kabinen. Oppgraderingen av de første 767- og 777-maskinene er allerede i gang, og ombygging av alle flyene er ventet å være ferdig i Mars 2018. Først da vil det være mulig å sikre seg plass i Premium Economy, selv om billettsalget allerede i gang. På avganger med Premium Economy vil disse plassene bli tildelt statuskunder i økonomiklasse fram til alle de 12 flyene er bygget om.Ombyggingsplan

Austrian Airlines oppgir å ha investert 15 millioner euro på oppgraderingen, eller cirka 140 millioner kroner med dagens kurs.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *