Bli med bak kulissene i Roskilde Lufthavn

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I forbindelse med årets Roskilde Festival har Københavns Lufthavne, som også driver Roskilde Lufthavn, utgitt en video om hverdagen for flyplassen.

Og det er en hverdag som som skiller seg vesentlig fra hva som skjer i Københavns Lufthavn. I Roskilde Lufthavn er der for eksempel ikke noen faste rutefly.

Derimot lever Roskilde Lufthavn primært av å være eksperter på å ta imot Business Jets og andre private fly og helikoptre. Operasjoner med slik trafikk har denne flyplassen hele 70 000 av i året. Så det er en god del trafikk på denne flyplassen. Under Roskilde Festivalen skjer det ofte enda mer enn vanlig og det kommer også noen helt spesielle fly på besøk. I nedenstående video kan du høre litt mer om hvem som har benyttet Roskilde Lufthavn på deres vei til en konsert på den Orange Scenen under festivalen som nylig ble avholdt.

En litt spesiell gjest i Roskilde Lufthavn er den gamle DC-3 som har base her. Den blir drevet og vedlikeholdt av DC-3 Vennerne. Dette er et fly som du kan bli med opp på en flytur med og få en helt unik opplevelse.

Bli med «behind the scenes» i denne videoen fra Roskilde Lufthavn:

 

Under årets Roskilde Festival kunne du også ta deg en tur fra København til Roskilde Lufthavn med UberCHOPPER. (artikkel fra danske Insideflyer)

 

Hovedbilde: Roskilde Lufthavn.

Artikkelen er opprinnelig skrevet for InsideFlyer.dk av Henrik Olsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *