Bangkok er verdens største internasjonale turistdestinasjon

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bangkok har passert London som verdens mest besøkte reisemål blant internasjonale reisende. Resultatet er hentet fra rapporten «Global Destination Cities Index» utarbeidet og publisert av MasterCard. London holdt topplasseringen i 2015, men må i år se seg slått av Bangkok, Thailand.

Det lages statistikker på de utroligste ting her i verden. Denne gangen kan InsideFlyer presentere en statistikk som er utarbeidet av MasterCard. Statistikken er utarbeidet på antall ganger du har «dratt» kortet rundt om i verden, og størrelsen på transaksjonen. Økt økonomisk aktivitet i Asia og Midtøsten ser ut til å ha gitt vekst i de to verdensdelene.

 

screen-shot-2016-09-21-at-1-56-16-pm

Den samlede rangeringen viser at Bangkok har nådd toppen i 2016 med 21.47 million overnattings-gjester. På årets rangeringen av verdens mest besøkte steder, er rangeringen av fem av destinasjonene uendret fra 2015. Singapore og Kuala Lumpur har flyttet opp en plass til henholdsvis sjette og sjuende plass. Istanbul, Tyrkia falt fra sjette til åttende plass. Barcelona flyttet opp en plass til 12. plass og  erstattet Amsterdam. Tilsvarende er Taipei flyttet opp til 15. plass, og erstattet av Roma; Osaka har rykket opp til 17. plass og erstattet Wien.

Vekst over tid

Asia er det mest dynamiske vekstområde for internasjonale reiser, tett fulgt av Midt-Østen og Sør-Amerika. Osaka i Japan, og Chengdu i Kina, har den høyeste veksten over den siste syv års perioden 2009-2016, fulgt av Abu Dhabi, UAE og Colombo, Sri Lanka.

Den første destinasjonen på listen som ikke er Asia eller Midtøsten er Lima, Peru, som hadde den 15. høyeste vekstraten blant destinasjonene.

Selv om rapporten viser markeder «under radaren» er det viktig å være oppmerksom på sammensetningen av de beste byene i indeksen. Her er beregnings nøkkelen etter internasjonale besøkende, der Bangkok har oppnådd førsteplassen i 2016. Dubai er topp rangert i Midtøsten og Afrika (MEA) region (og rangert på en solid fjerde plass globalt).

London er den høyest rangerte byen i Europa etter antall internasjonale besøkende og tabell toer internasjonalt. Lima er topp rangert i Latin-Amerika. New York topper Nord-Amerika (rangert femte globalt).

Når det gjelder de besøkendes pengebruk (gjennomsnitlig transaksjon) som også  er en viktig beregning, har Dubai gjort et kvantesprang å bli den internasjonalt topprangerte byen. Estimatet er dog basert på et estimat utarbeidet av Dubais regjering.

Kilde: MasterCard

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *