Bekrefta: Slik vert dei nye American Express-korta

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Litt tidlegare i dag skreiv vi om litt forventningar til dei nye SAS American Express-korta som vil kome seinare i haust. No kan vi som første medie avdekke kva fordelar som vil følgje dei nye korta.

American Express i Norden har den seinare tida hatt stor framgang og det har ført til at ein har blitt eit prioritert område. Spesielt Norge har hatt ei fantastisk utvikling og no vil American Express ta over sjølv. Fram til no har DNB hatt lisens på American Express i Norge, men denne vil utløpe ved nyttår. American Express har som mål å kome ut med informasjon til alle eksisterande kundar innan 1. september i år. Nye kort vil bli sendt ut i november/desember.

Alle som i dag er kundar vil automatisk bli overført til dei nye korta.

Dei som i dag har Classic vil bli overført til det nye Classic.
Dei som i dag har Premium eller Platinum vil bli overført til det nye Premium.
I tillegg vil det bli innført eit nytt kort som heiter Elite.

I artikkelen tidlegare i dag spekulerte vi i om fordelane ville bli like dei fordelane dei har i Sverige, dette viser seg å stemme bra. Designet vil også bli det same som i Sverige.

SAS American Express Classic

 • Kortet vil vere gratis.
 • 10 ekstrapoeng per 100 kr i omsetning. Kjøp på sas.no vil gje 30 ekstrapoeng per 100 kr.
 • Companion ticket ved kr 100.000 i omsetning. Denne vil vere gyldig på SAS i Europa.

SAS American Express Premium

 • Kortet vil koste kr 1000 per år. Kjøp på sas.no vil gje 30 ekstrapoeng per 100 kr.
 • 15 ekstrapoeng per 100 kr.
 • Companion ticket ved kr 150.000 i omsetning. Denne vil vere gyldig innanfor heile Star Alliance, på same måte som ein companion ticket på Platinumkortet i dag.

SAS American Express Elite

 • Kortet vil koste kr 4000 per år.
 • 20 ekstrapoeng per 100kr. Kjøp på sas.no vil gje 30 ekstrapoeng per 100 kr.
 • Companion ticket ved kr 150.000 og kr 300.000 i omsetning. Desse vil vere gyldige innanfor heile Star Alliance.
 • 20.000 statuspoeng per år. På same måte som med SAS Mastercard Premium vil desse poenga kun telje mot status.

På Classic og Premium kan du få eit ekstrakort gratis, og ytterlegare tre ekstra for hhv. kr 300 og kr 540 per stykk per år. På Elitekortet vil du kunne få inntil tre ekstrakort gratis, og ytterlegare eit kort for kr 540 per år.

American Express har informert oss om at inntektskravet for å kunne søke om dei nye korta er kr 150.000 per år.

Ikkje kredittkort

Dei nye korta vert ikkje kredittkort, men betalingskort. Dette betyr at du må betale ned heile fakturaen ved forfall. Det vil ikkje vere nokon definert kredittgrense, men denne vil vere basert på din brukshistorikk.

Det er også bekrefta at Priority Pass, som du i dag har på Platinumkortet, vil forsvinne.

Velkomstbonus

Alle kundar vil få dei tre første månadane gratis. Det vil ikkje lenger vere rabatt på kort for SAS sine diamantkundar.

Alle kundar som i dag har SAS American Express Platinum og som ynskjer å få det nye Elite-kortet vil måtte oppgradera til dette etter at ein har motteke sitt nye SAS American Express Premium. I starten vil ein måtte ringe inn for å ordne dette, men det vil etterkvart kome ei nettløysing. Du kan ikkje be om å bli oppgradert før du har motteke ditt nye Premium-kort.

Det vil truleg vere ein velkomstbonus til dei som oppgraderar til det nye Elite-kortet, men dette er endå ikkje heilt klart. Vanlege overføringar til nye kort vil ikkje medføre velkomstbonus.

DNB sine kort vil vere gyldige ut året, her kan du framleis betale ned saldoen slik du ynskjer i henhold til den gamle avtalen. All omsetning du har på det nye kortet i 2018 vil bli overført til 2019, det betyr at du har ein til to ekstra månadar på å oppnå omsetningskrava det første året.

American Express kunne informera oss om at dei jobbar hardt med å få fleire brukarstadar og dei skal bli mykje større i Norge.

Forsikringar

Classic: For dette kortet vil det ikkje lenger medfølge reiseforsikring.
Premium: For dette kortet vil det medfølge reiseforsikring når reisa er betalt med kortet, detaljane er ikkje klare.
Elite: For dette kortet vil det medfølge ei utvida reiseforsikring når reisa er betalt med kortet, detaljane er ikkje klare. Først vart det meldt at leigebilforsikringa skulle utgå, men dette har American Express gått tilbake på.

Meir informasjon kjem

Det vil kome meir informasjon etterkvart, men foreløpig er det fleire ting som ikkje er klart.

Då er det berre å vente på meir informasjon. Dei nye korta vil bli sendt ut i november/desember. Vi i Insideflyer vil kome tilbake med meir informasjon etterkvart som ting fell på plass.

Kven gledar seg til å få dei nye korta? Ta gjerne diskusjonen på Facebook eller på forumet vårt.

Kommentar

 1. Kristoffer sier

  Mister priority pass og negradert til 15 poeng istedenfor 20 poeng på SAS Platium og 150.000 tusen på companien tickets istedenfor 100.000… Elite kan jo være interessant med 20.000 grunnpoeng og CT men koster jo 4000 kroner, det er jo nesten en flytur til Hong Kong med 9000 poeng du igjen kan bruke tur retur til i Norge… Har litt blandete følelser mest i feil retning for min del… Kan fort bli kort skifte her..

  • Martin sier

   Her må man ikke henge seg opp i årsavgiften. skjønner ikke helt sammenligningen. Hva har 9000 poeng for en ML som blir 1 stk tur retur innland med sas å gjøre med SAS AMEX sine nye kort?

   De som går for disse kortene er vel folk som ønsker å fly first for poeng med CT. Og folk med stort forbruk får endelig mulighet til å opptjene 2 stk pr år!! Endelig sier jeg!

   • Kristoffer sier

    Det at jeg får nedgradert det nåverende SAS platinum kortet mitt og må ut med 4000 for å får det oppgradert, samtidig som jeg mister fordeler er vel noe å tenke på….det var vel et eksempel på hva man kan få for rundt 4000 kroner hvis man er ute etter å samle grunnpoeng og at alle som bruker kortet ikke er ute etter «bare» first class på CT og ikke har en omsetning på 300.000 i året. Positivt for noen negativt for noen, forskjellige kundesegmenter. Ser litt negativt ut for meg som har SAS platinum nå og ikke har vanligvis en omsetning på 300.000.

  • Martin sier

   Enig. Det blir helt klart dårligere vilkår. Ønsker ikke å ha kortet lengre. Fins like bra og rimeligere alternativ for opptjening. Poengopptjeningen begrenses dessuten fordi kortet avvises i de fleste butikker.

 2. Svein sier

  Jeg har SAS Amex Platinium og SAS MC, spørs om jeg ikke kommer til å bruke MC kortet mer nå, det koster 750 pr år, og gir like menge poeng som Amex, samt at det er ikke begrenset til en CT pr. År.

 3. Jøran sier

  Vil man kunne få CT på gamle vilkår (100.000 poeng) frem til en viss dato, eller er man i ny beregning/modell nå innen få uker?

  • Kristoffer sier

   Ringte medlemsservice til SAS Platinium for et par dager siden og de sa opptjening til CT på 100.000 ville være som normalt til 31/12/2018 som du kunne bruke ut 2019.

 4. Bjørn Wang sier

  Dårlig…
  Blir nok til avvikling. Så samler jeg kun med DnB saga mastercard.
  Samme poeng, billigere i året, god forsikring og 4% rabatt på alt på alle bensinstasjoner.
  Mister CT, men det får gå

 5. Kjetil sier

  De nye kortene er dårligere på alt, og vi som har Platinum, mister i stor grad muligheten til en CT, som var en gulrot. Hadde de økt mulighetene for bruk før de økte grensen hadde det vært en ting, men det gjør de ikke. De øker også gebyrene, og de gjør at poengene en får ved bruk går ned. At en også mister priority ift. lounge etc. er jo en ting, men en mister her også oppgradering en har hatt i hertz og andre bonusordninger som har vært tilknyttet platinum. Veldig spesielt egentlig å lansere et kort som tar vekk alt det gode fra platinum, og så tilbyde noe som er langt mindre gunstig. Synes også kommunikasjonen de har på sine sider er frekk, da de dekker over at dette er en rasering av et veldig godt kort, og et tilbud mange har satt pris på. Veldig skuffet.

 6. Marius sier

  2 stk CT er jo kjempegode nyheter synes jeg. Har Amex Platinum og kommer til å oppgradere til Elite.
  Med Amex Elite og bruk av MasterCard Premium kortet hver måned får du vel da totalt 32 000 grunnpoeng i året også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *