Beruset passasjer fikk fengsel etter bombetrussel mot SAS

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

En 50 år gammel mann fra Litauen har kalt en SAS flyvertinne for «bitch» på en flyreise. Men han benekter for å ha truet med å bombe SAS. Han er nå utestengt fra reiser til Danmark de neste seks årene. En samtale mellom en beruset litauisk passasjer og en SAS flyvertinne utviklet seg dramatisk  på SAS flygning fra Shanghai til København i August.

Under samtalen skal 50-åringen angivelig kommet en bombetrussel mot SAS. Dom i saken ble avsagt i København tingrett tirsdag. Mannen ble dømt til 30 dager fengsel, samt utvist fra Danmark med innreiseforbud i seks år.

Mannen har allerede sonet sin dom, da han har tilbragt en måned i varetekt, skriver Ritzau.

«Retten finner at en uttalelse som dette er å forårsake alvorlig frykt blant kabin besetning og passasjerer,» sa rettens formann Rikke Ekholm Møllgaard.

I retten fortalte den svenske SAS flyvertinne at litauisk person ble sint. Mannen spurte henne om hun visste hvem han var.

«Han sa, du vet hva jeg kan gjøre? Jeg kan betale en million dollar og bombe SAS, «sier hun. Mannen holder en ledende stilling som direktør for et møbelselskap i Litauen.

Svensk bitch

Direktørens forklaring i retten var en helt annen. Han innrømmet at han kalte en flyvertinne for en «svensk bitch» og spurte et annet besetnings medlem over en liste over crewet slik at han hadde riktig navn på sin fremtidige klage. Men han benekter at han har fremsatt noen bombetrussel.

Mannen var på en forretningsreise til Shanghai, Kina med to kolleger. Han innrømmer å ha drukket litt alkohol på turen til København. Han ble sint da han ble nektet mer alkohol. Dette førte til bombetrusselen.

Den 50-år gamle mannen vurderer å anke avgjørelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *