Bonusfeber besøker den nye utenlandsterminalen på Kristiansand-Kjevik

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Mandag denne uken åpnet den nye utenlandsterminalen på Kristiansand lufthavn Kjevik. Torsdag besøkte Bonusfebers «utskremte» reporter Kjevik for å ta en titt på fasilitetene.

Adkomst til den internasjonale terminalen er gjennom de gamle lokalene til Duty Free. Derifra går man gjennom en automatisk sluse («The Point of No Return») før man havner rett i de nye lokalene til Duty Free.

IMG_3564Inngangsparti til ny utenlandsterminal, Kristiansand lufthavn, Kjevik

IMG_3565Inngangsparti til ny utenlandsterminal, Kristiansand lufthavn, Kjevik

IMG_3567Inngangsparti mot den nye utenlandsterminalen, dette er lokalene til det som tidligere var Duty Free, Kristiansand lufthavn, Kjevik

IMG_3568Inngangsparti til ny utenlandsterminal, Kristiansand lufthavn, Kjevik

IMG_3571Ny Duty Free, Kristiansand lufthavn Kjevik (beklager uklart bilde)

Det er bare en ting å si; den nye terminalen er rålekker. Det er høyt og luftig under taket, Duty Free-butikken er smakfullt innredet og hyllene bugnet av gode tilbud, og ikke minst; det er nok sitteplasser til alle. Ikke det at Kjevik er en veldig travel internasjonal lufthavn, men mellom en KLM Fokker 70 til Amsterdam og en Widerøe Dash 8-Q400 til København litt utpå formiddagen, så er det i allefall ikke noe problem å finne et sted å slappe av før avgang.

IMG_3572Ny internasjonal avgangshall, Kristiansand lufthavn Kjevik

IMG_3577Ny internasjonal avgangshall, Kristiansand lufthavn Kjevik

IMG_3579Ny internasjonal avgangshall, Kristiansand lufthavn Kjevik

Det er også en minibank med mulighet for å ta ut diverse valuta og Deli de Luca tilbyr lett matservering, snacks og drikkevarer.

IMG_3593Deli de Luca, internasjonal terminal Kristiansand lufthavn Kjevik

IMG_3590DNB minibank

Minibanken har mulighet til uttak av både danske og svenske kroner, polske Zloty, Euro, US Dollar og tjekkisk Koruna.

Gate 10 er den dedikerte non-Schengen (eller No Schengen som det stod på skiltet) gaten, og entres via passkontrollen som ligger mellom Duty Free og utgang til bagasjehallen.

Like ved Gate 13 er det plassert et lekehjørne for barn, med et stort fly utskjært i tre. Også her er det nok av sitteplasser i området for foreldre som passer på de små håpefulle.

IMG_3587Lekehjørne for barn (og de som skulle ønske de fortsatt var barn?)

IMG_3589Lekehjørne for barn

Det var også et stellerom og seks toaletter, lokalisert like ved Deli de Luca. Toalettene var unisex, men relativt små. Hvert toalett har eget «rom» og har dermed kombinert toalett og vask. Jeg ser for meg at det kan bli ganske trangt inne på toalettene når man har med seg en liten trillekoffert, eller lignende. Det manglet en knagg til å henge fra seg en jakke eller veske. Ellers var toalettene funksjonelle og greie.

Etterhvert ble det tid for ombordstigning til København, som foregikk gjennom automatiske sluser. Hvis man ser bort i fra noen passasjerer som stod for nærme i det passasjeren foran passerte, noe som utløste en liten alarm, gikk det veldig smidig for seg.

IMG_3604Ombordstigning til København

IMG_3607Utenriksterminalen sett utenfra, på vei til Widerøe-flyet til København

Konklusjon

Selv om dette var et kort og effektivt besøk på Kjeviks nye utenriksterminal, sitter jeg igjen med et svært godt inntrykk av terminalen. Det er luftig, nok av sitteplasser og en flott ny Duty Free. Det kunne nok med fordel vært litt bedre matutvalg hos Deli de Luca, men det er forståelig at man med et relativt begrenset antall internasjonale avganger holder litt igjen på serveringen. I tillegg skulle jeg nok ønske toalettene var litt romsligere. Det er få ting som irriterer meg med på reise enn akrobatikk inne på toaletter hvor man må sjonglere både ytterjakker, håndbagasje og seg selv.

Alt tatt i betraktning så er dette et kjempeløft for Kristiansand Kjevik og Sørlandet som har fått en flott ny utenlandsterminal!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *