Bonusfeber tester Emirates First Class service og lounge i Dubai

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Jeg har ikke vært i Dubai på rundt 5 år og hver eneste gang jeg besøker området kjenner man seg nesten ikke igjen pga den konstante byggingen av nye, spektakulære bygninger. Størst, dyrest og best er stikkord for regionen og man kan ikke la være å bli kraftig imponert. Nye byggverk og tårn får deg bare til å måpe.

Det samme gjelder også Emirates som bl.a. introduserte dusj for sine First Class passasjerer om bord på sin Airbus 380.

Da de åpnet sin nye Terminal 3 i Dubai var det store forventninger til hvilke spektakulære elementer og servicer de kom til å tilby sine Premium passasjerer. Jeg var klar for en skikkelig wow faktor. Jeg var ikke Emirates passasjer, men var booket i First Class med Emirates nye bestevenn, Qantas fra Dubai til London, men servicen er den samme.
Emirates plukker opp Business og First passasjerer gratis uansett hvor du befinner deg i Dubai. Siden flighten min gikk midt på natten og jeg bodde på ett hotell som kun lå noen få minutter unna flyplassen, valgte jeg å sjekke inn på nett og heller ta meg til flyplassen så sent som mulig.

Dubai er en skikkelig busy flyplass og den er mest busy midt på natta. Når du ankommer terminal 3, er det en egen avkjørsel for Premium passasjerer som sjekker inn i en egen del av flyplassen. En haug flighter går i 2 tiden på natten og køen for bilene til å komme seg inn til Premium terminalen var lang og vi brukte 5 minutter i kø for å komme frem til døra. Jeg ble møtt av en stresset frøken fra Emirates som kunne fortelle at Qantas hadde allerede stengt ned First innsjekk allerede 90 minutter før avgang, men siden de håndterte Qantas skulle hun åpne skranken igjen. Jeg fortalte at jeg allerede hadde sjekket inn og kun hadde håndbagasje.
Qantas First innsjekk ligger rett ved Emirates First innsjekk og en ung dame startet med å gi meg en halv skjennepreken siden jeg ikke var på flyplassen to timer før avgang. Jeg påpekte ett skilt der det sto at innsjekk stenger en time før avgang og at det nå var halvannen time til avgang. Hun skjønte da at dette ikke var min første rodeo, men det var ingenting premium med innsjekkingen.

4.10.2_Checkin_565x215_tcm272-804646

Ja, Premium terminalen var enorm, Emirates og Qantas eliter fra Gold og opp, First og Business passasjerer hadde lov til å bruke premium innsjekk. Innsjekkingsområdet så ut som ett hvilket som helst innsjekkingsområde med dusinvis av skranker. Du finner den skranken du skal bruke, sjekker inn og går mot sikkerhetskontrollen som er den samme for alle. Og det var hundrevis av reisende i terminalen og det var like stor kø i pass og sikkerhetskontrollen som det var for Economy passasjerer da jeg fløy ut av samme terminalen dagen før. Absolutt ingenting eksklusivt. Kom meg igjennom på 15 minutter, spasertur til heisen der man møter resten av passasjerene som reiser i Economy. Heis ned i kjelleren der ett tog tok meg til A gatene. Igjen, pakkfull heis opp og etter en kort spasertur finner man en av flere innganger til First og Businessloungene.

First loungen ligger en rulletrapp opp. Jeg leste en rapport fra ett besøk i loungen i sommer skrevet av min venn Lucky som blogger for Boardingarea.com, så jeg visste at det var en stor lounge, men bildene og fortellingen hans klarer ikke å beskrive hvor massiv denne loungen egentlig er. Loungen er omtrent like stor som det hele terminalen i Oslo. Ja, du hørte riktig. Hele terminalen. Loungen gir direkte tilgang til boarding rett om bord i en egen dedikert bro kun for First passasjerer på Airbus 380.

DSC00036

DSC00030

Det var to større restauranter med plass til flere hundre gjester der de lagde mat på bestilling. Flere buffeter var spredt rundt om, flere kafeer og en stor tax free butikk som var dobbelt så stor som Tax Free butikken ved ankomst i Oslo. I tillegg var det flere stilleområder, flere dusjområder og ett gigantisk spa. Det tilbys ikke dagrom der du kan slappe av privat. Du kunne også finne flere Playstation rom i tillegg til flere andre barneområder. Det var også to moskeer i loungen. Det var rett og slett massivt.

DSC00043

PS3 rom

IMG_1387

Stilleområde

DSC00039

DSC00042

DSC00040

Jeg kom til loungen rundt en time før avgang og jeg bestemte meg for å sjekke ut en av restaurantene. Det var en separat buffet med flere typer mat, også varmretter. Du kan se kjøkkenet igjennom ett vindu og det var 12 kokker på jobb kl 0130. Jeg talte 22 servitører i den ene restauranten.

DSC00046

DSC00045

DSC00047

Jeg fikk en meny som hadde ett bra tilbud selvsagt uten svinekjøtt. Jeg ble utrolig overrasket hvor dårlig alkoholtilbudet var. Den eneste Champagnen som ble tilbudt var en standard Moet Chandon Brut Imperial som er noe av det billigste du får tak i. Vin og spritutvalget var noe av det dårligste jeg noen gang har sett i en First Class lounge og jeg har besøkt mange.
Jeg bestilte en Campari soda som så vidt hadde Campari i glasset og vann som var Voss fra Norge. Dyrt fransk smør og ferskt brød kom raskt på bordet.

IMG_1385

Jeg hadde litt dårlig tid og i følge kelneren var signatursandwichen til Emirates det raskeste. Det var en Club sandwich med kalvebacon i stedet for skikkelig bacon. Den ble servert i løpet av få minutter og var veldig god.

DSC00052

Meny

DSC00051

DSC00050

DSC00049

DSC00048

Jeg spaserte litt rundt og tok bilder på vei til gaten.
Siden Qantas har First Class på det nederste dekket på sin 380, passet det ikke med Emirates sitt boardingopplegg, de har nemlig First i andre etasje, så jeg måtte ta heisen ned til Economypassasjerene og boarde via en dedikert bro nede.

IMG_1391

Min Emirates wow opplevelse var over. Det mest imponerende var størrelsen. Det er rett og slett helt perverst hvor stort de har laget ting, men sammenlignet med hva mange andre selskaper tilbyr til First Class passasjerer, er Emirates sin hjemmebase langt fra imponerende. Du blir ikke møtt av noen når du kommer ut av bilen, du må selv ta bagasjen til innsjekk, finne skranken, stå i kø ved innsjekk, passkontrollen, sikkerhetskontrollen og spasere langt sammen med alle andre passasjerer og på egen hånd finne korrekt lounge. Du blir totalt anonym i loungen og må selv boarde.

Ikke misforstå, det er ett meget bra opplegg som tilbys, men sammenlignet med hva for eksempel Lufthansa, Swiss, Thai og Singapore for å nevne noen tilbyr er Emirates tilbud en upersonlig maskin sammenlignet med utmerket, personlig service.
Det som serveres i loungene er heller ikke noe å skrive hjem om og min Emirates opplevelse kvalifiserer ikke til å komme på topp 10 lista for verdens beste lounger.

Terningkast 7

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *