Reisebrev: design din egen jorden rundt-billett med Star Alliance – DEL 1

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

 Det kan være vanskelig å finne ut av, hvordan man uten inngående kunnskap om å bestille flybilletter, kan sette sammen en jorden rundt-billett. Det kan være litt vanskelig, men hvis man husker reiselysten sin, og krydrer med litt tålmodighet, kan alle klare det. I dette innlegget vil jeg guide dere gjennom hva en slik billett kan inneholde og hvordan man selv kan utforme den. 
Det var ikke noe krav for oss at billetten skulle være gjennom Star Alliance. Det overordnede for oss var at vi ville komme oss til de ønskede destinasjonen, komfortabelt og til en god pris. Det viktigste av alt var at vi ønsket fleksibiliteten. Muligheten til å reise videre før eller senere enn den opprinnelige billetten. Det var viktig for oss å ha den muligheten hvis vi skulle bli helt hektet på et land og ikke klarte å gi slipp på det. Muligheten til å reise tidligere hvis landet ikke levde opp til forventningene. Med vår ønskeliste i bunn, begynte vi å undersøke hva de forskjellige turoperatørene kunne tilby.
Jeg fikk informasjon om at Star Alliance hadde et verktøy som gjorde det mulig å designe sin egen tur. Dette verktøyet gir muligheten til å endre dato og tidspunkt for avreise helt kostnadsfritt. «Book and fly» heter verktøyet, for noen kan dette virke som en lang og tungvint prossess. Setter man av tid og blir kjent med verktøyet, er det relativt enkelt å bruke. Vi kunne matche reisebyråenes priser og få den fleksibiliteten vi drømte om ved å velge billett gjennom Star Alliance. De antall kilometer vi skulle reise og reiseutgifter som billetten hadde, ville generere en god håndfull Eurobonus-poeng. Disse poengene blir opptjent hos selskaper med god standard.
Det med liten skrift. 
Før vi kom i gang med å designe selve billetten, må vi fastsette hvilke problemer og muligheter som følger med å bestille billetten gjennom Star Alliance. For det første kan man kun fly en vei rundt jorden. Billetten må også starte og slutte i samme land, det må ikke være samme by. Dvs. at starter man med å fly østover mot Bangkok og deretter til Australia, kan man ikke snu og fly vestover igjen. Prisen på billetten avhenger avgjøres av hvor langt man skal reise, det maksimale antall miles man kan har er 39000 miles. Dette tilsvarer over 1.5 runde jorden, og dette skulle selvfølgelig utnyttes til det fulle.
En jordenrundt billet må minimum ha minimum 3 stopovers i løpet av reisen. En stopover defineres som et opphold i et land over 24 timer. Det maksimale antall stopovers en slik billett kan ha er 15. dvs. at man maksimalt kan besøke 15 forskjellige destinasjoner. Dette kan medføre at man må reise rundt mellom land og byer. Man må selvfølgelig vende tilbake til flyplassen man ankom for å reise videre.
Prisene avhenger altså av hvor mange stopovers man har, hvor langt man flyr og antall flyvninger. Man har i alt 16 flyvninger inkluder mellomlandinger. Det er derfor jeg nevnte i starten at det kan være litt av et puslespill å utforme en slik billett. Det tok oss et par uker før hele reisen passet sammen og samtig holde prisene så lave som mulig. Det er viktig å merke seg at hvis man f.eks. flyr til New York og tar en roadtrip til San Francisco, kan man velge å ta denne roadtripen som en «surface sector». Dette koster dog en flyvning.
Med tanke på fleksibiliteten kan man underveis endre sin avgangstider og avreisedatoer på tvers av alle flyselskapene uten at dette koster noe ekstra. Hvis det ikke er ledige plasser på den nye datoen og man blir tvunget til å fly via en annen flyplass eller lignende så koster dette 125 USD pr. gang. Det er derfor anbefalt at man endrer billetten så tidlig som mulig for å øke muligheten for å få gjennom endringen.  Avslutningsvis er det viktig å merke seg at man med Star Alliance economy får lov til å ta med 20 kg bagasje. Det er viktig at man sjekker de individuelle selskapene da reglene kan variere på tvers av selskapene.
Se de spesifikke vilkår og betingelser her.  her.
Klar, ferdig, gå!
Nå er vi klare til å prøve oss frem i Book and fly-verktøyet.  Gå inn på http://www.staralliance.com/en/book-fly og velg “Start a new journey”.
Her starter man med et kort i midten av skjermen med alle flyplassene som benyttes av Star Alliance-selskaper.  Det viktigste er søkefunksjonen like over kortet, denne brukes til å tilføye byene man vil fly til. På høyre side kan man hele tiden følge med på de nylige tilføyde byene og endre rekkefølge på disse. Nedenfor kan man se antall miles. stopovers og antall flyvninger.
 Hvis man tilføyer København som utgangspunkt, ser man på kartet an noen byer er merket med firkanter merket i fargen mørkeblå, lyseblå og hvit. Disse står henholdsvis for Driekteflyvning, flyvninger med et stopp og flyvninger med et eller flere stopp. Dette er viktig å huske.
Dette er er kort gjennomgang av de mulighetene som en Star Alliance jorden rundt-billett kan gi. I del 2 ser vi videre på hvordan vår reise henger sammen med fokus på å holde prisen så lav som mulig.
Dette reisebrevet er opprinnelig postet på vår danske søsterside Insideflyer.dk av Jonathan Truelsen
Vi på Insideflyer.no gleder oss til å følge eventyret til Jonathan fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *