Test: Svalbard Hotell & Lodge

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Svalbard Hotell & Lodge ligger i hjertet av Longyearbyen og kan således tilby gangavstand til det meste.

Svalbard Hotell er det nyeste hotellet i Longyearbyen, og ble ferdigstilt over to etapper; 1. mars 2011 og 1. februar 2016. Hotellet vant en Travellers’ Choice Award 2013 for det 10. beste B&B hotellet i Norge

Da vårt reisefølge bestod av fem personer ble det bestilt en leilighet i lodgen på hotellet, denne testen vil derfor ikke ta for seg rommene som hører til selve hotellet.

Innsjekk

Svalbard Hotell & Lodge innsjekk

Innsjekk starter kl. 14, men da vi ankom hotellet en times tid før det ble vi tatt godt i mot og informert om at de skulle sjekke om rommet var klart mens vi ventet i resepsjonsområdet. Som nesten alle andre steder i Longyearbyen tar man av seg skoene før man går inn her.

Svalbard Hotell & Lodge bar

I bakkant av resepsjonen finnes en godt utstyrt bar.

Svalbard Hotell & Lodge

I umiddelbar nærhet har du tilgang til to datamaskiner som du kan bruke til internett eller å booke aktiviteter.

Svalbard Hotell & Lodge lounge

Det finnes også en hyggelig peisestue med flere sittegrupper.

Svalbard Hotell & Lodge

Alt i alt fremstår lobbyen som nyoppusset og moderne, et hyggelig sted man kan sette seg ned og innta noe flytende mens man venter på at rommet skal bli klart.

Rommet

Vi fikk etterhvert utdelt leilighet 1303. Den ligger i toppetasjen lodge-delen som er ca 50 meter å gå fra lobbyen.

Her finnes en vegghengt TV med de viktigste kanaler, en sofagruppe og en spisestue.

Det er også et greit innredet kjøkken som vi ikke benyttet oss av for mer enn noen glass. Her må oppvaskmaskinen settes på før utsjekk.

Et passende motiv fyller den ene veggen i stua.

Akkurat hva man kan forvente av et bad.

Det ene soverommet soverommet har fire enkeltsenger. Dynene var i tjukkeste laget da det generelt var varmt i leiligheten.

Det andre soverommet har to enkeltsenger. På dette rommet kan man ikke åpne takvinduet på grunn av faren for å få et lass med snø inn på rommet, men det gikk greit da vi var på besøk.

Leilighet 1303 vender nordvest ut mot gågaten.

Frokost

I restauranten serveres både frokost og middag.

Som resten av fellesarealene fremstår også fint og nyoppusset.

I tillegg til forskjellige typer jus og melk kan du også få en god smoothie til frokost. Det er også et assortert utvalg av frokostblandinger samt litt frukt.

Godt, nystekt brød hver dag i tillegg til diverse søte fristelser for folk fra sydligere strøk.

Bacon og eggerøre var selvsagt på plass.

Bra utvalg av pålegg.

Og helt innerst i hjørnet: vafler. Alt i alt var det en bra frokost, men det er litt forbedringspotensiale når det kommer til merking av råvarer. For eksempel var det ikke opplyst hva slags melk som ble servert i karaffelen.

Oppsummering

Svalbard Hotel & Lodge fremstår i utgangspunktet som et veldig fint hotell, men leilighetene i lodgen kan desverre ikke måle seg med det inntrykket man får av bildene på eksempelvis hotels.com. Soverommene her blir som dere kan se veldig sterile og kunne med enkle grep blitt så mye bedre. Et fargerikt sengeteppe, laken som gikk rundt hele rammemadrassen eller et like gulvteppe ville økt inntrykket betraktelig.

Når man er flere enn to personer på tur er en leilighet med en sofagruppe, TV og spisestue helt riktig. Kjøkkenet er fullt utstyrt, men når de 7 vinglassene er av tre forskjellige typer faller det hele litt igjennom.

Prisen for 3 netter i starten av mars var rundt 13 000 kr inkludert frokost for 5 personer, tre dobbeltrom ville kostet omtrent det dobbelte.

Les også: Test: Huset Restaurant på Svalbard

Oversikt

Publiseringsdato

14. March, 2017

Fordeler

Bra beliggenhet
God frokost
Fine fellesområder

Ulemper

Leilighetene har godt av en oppussing

Beliggenhet

Rom/komfort

Fasiliteter

Frokost

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Svalbard Hotell & Lodge er et flott sted å bo, men det koster også deretter. Fellesområdene og frokosten er topp, men velg heller hotellrom enn leilighet hvis du har muligheten.

4.4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *