SAS lanserer sine nye nettsider i Norge

SAS sin nye nettside på PC, mobil og nettbrett

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Flyselskapet SAS har endelig lansert sine nye norske nettsider. Den danske siden har vært ute en god stund og den svenske siden fikk sin ansiktsløftning for noen uker siden. Nå er turen omsider kommet til Norge.

Vi tillater oss å si endelig, fordi den norske nettsiden var definitivt moden for en oppgradering. Førsteinntrykket av den nye nettsiden lover svært godt.

Den nye nettsiden har fått en tidsriktig visuell oppgradering. Designet fremstår som moderne og med et ryddig og enkelt layout, hvor det er lett å finne informasjonen man er ute etter. Ytelse og responstid ser også generelt ut til å være langt bedre enn på den gamle siden.

Booking

Bookingprosessen er blitt både enklere og raskere. Man velger sted og reisedato fra et kalenderoppsett og man får raskt opp tilgjengelig flyvninger og priser i et tabelloppsett. I tabellen vises reisealternativene i rader nedover som viser avgangstidspunkt, varighet og eventuelle forbindelser i den første kolonnen. Rutene vises også i form av en tidslinje som gjør det enkelt å sammenligne de forskjellige alternativene.

Booking på nye sas.no
Booking på nye sas.no

I de neste kolonnene vises tilgjengelige kabinklasser, som Go, Plus og Business. I motsetning til den gamle bookingsiden vises nå fleksible billetter som tilvalgsprodukt under hver enkelt kabinklasse, noe som gjør det enklere å se hva slags produkt man faktisk kjøper.

En annen nyhet er at bookingsystem i større grad enn tidligere er i stand til å beregne poengopptjening når en eller flere av segmentene i flyvningen opereres av andre flyselskaper enn SAS.

Gammel og ny booking
På den gamle bookingsiden kunne man bla i reisedato med knapper og se laveste pris dagen før og etter valgt reisedato.

I tillegg oppleves alt som mye raskere, både fordi bookingprosessen er enklere og fordi de nye nettsidene generelt yter bedre.

En ting jeg savner fra den gamle løsning er muligheten for å se laveste pris dagen før og dagen etter valgt avreisedato. Denne funksjonen gjør det lettere å lete opp billige billetter om man er fleksibel på reisedato og vi skulle gjerne sett at dette ble videreført i den nye løsningen. Muligheten til å bla frem å tilbake på reisedato er heller ikke videreført på den nye bookingsiden.

Du kan også booke hoteller via hotels.com og leiebil, uten å forlate Sas.no

Mobil og nettbrett

De gamle nettsidene var dårlig tilpasset mobiltelefoner og andre håndholdte dingser. På de nye nettsidene har SAS implementert et responsivt design som gjør at siden tilpasses skjermen den vises på. Nettsidene ser svært bra ut både på PC, mobil og nettbrett, og man har tilsynelatende tilgang til alle de samme funksjonene.

Profilside og Eurobonus

I profilinnstillingene er det enkelt å oppdatere kontaktinformasjon og andre innstillinger. Ved første øyekast er det ikke så mye nytt her, utover de generelle forbedringene som gjelder hele siden.

Eurobonus-sidene på nye sas.no
Eurobonus-sidene på nye sas.no

Eurobonus har selvfølgelig også fått den samme oppgraderingen, og det er lett å finne informasjon om status, medlemsfordeler, saldo og annen relevant informasjon.

Booking av bonusbilletter tar deg imidlertid til den gamle nettsiden, så her er tydeligvis ikke alt helt klart enda.

Mer nytt i vente

I følge informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, har vi enda mer å glede oss til. Det jobbes med å ferdigstille booking av bonusbilletter på den nye plattformen og dette vil komme på plass i løpet av noen måneder.

Booking av bonusreiser med andre Star Alliance-selskaper står høyt på manges ønskeliste og i følge Johansen er dette også noe det jobbes med. – Dette er noe vi ønsker oss også, men det er tekniske hindre hos STAR som ikke gir oss muligheten til dette i dag. Men vi jobber med STAR for å få det til.

Multi city-booking er en mulighet som heller ikke finnes pr. i dag. Mange erfarne reisende foretrekker å booke så mye som mulig direkte, men slike reiser må man i dag booke gjennom en tredjepart. – Dette er også på gang, og forhåpentligvis i full produksjon i løpet av juni.

Vi gleder oss!

Konklusjon

Nye sas.no er definitivt en klar forbedring fra den gamle versjonen. Utformingen er innbydende og moderne, og mye mer oversiktlig. Den generelle hastigheten er også betydelig bedre.

Noen «barnesykdommer» er det likevel. Under testing opplevde jeg noen mindre bugs og selv om det meste flyter godt så lugger det litt av og til, selv på en rask PC. Noen av funksjonene er tydeligvis heller ikke løftet over til den nye plattformen enda. Booking av bonusbilletter, som kan være en tålmodighetsprøve, foregår fortsatt på de gamle sidene, men en ny løsning skal være like rundt hjørnet.

Når det er sagt er de nye nettsidene et stort steg i riktig retning.

Skulle du likevel foretrekke de gamle nettsidene er disse fortsatt tilgjengelig på classic.sas.no inntil videre.

Hva synes du? Ta del i diskusjonen i forumet vårt der debatten allerede er i full gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *