Emirates starter flyvninger med A380 til København

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I dag klokken ni hadde Emirates innkalt til pressemøte i den danske hovedstaden, København. Flyselskapets pressefolk har vært veldig hemmelighetsfulle omkring hva pressemøtet vil omhandle, men Bonusfeber kan nå presentere en av årets store nyheter for København lufthavn.

Emirates kommer nemlig til å starte flyvninger til Kastrup med Airbus A380 Superjumbo, som er verdens største passasjerfly. Dermed er det Dubai-baserte Emirates – som er verdens største operatør av denne flytypen – det første selskapet som starter ruteflyvning til/fra København med dette flyet.

Københavns lufthavn har kun en gang tidligere hatt besøk av dette flyet. Dette var i forbindelse med et pressearrangement og det var da Lufthansa som besøkte med et av sine fly.

Emirates har annonsert at de vil starte ruteflyvningene fra København fra 1. desember 2015. Ruten vil bli fløyet med en A380 med kun 2 klasser ombord og en kapasitet på 615 seter. Dette er altså et fly som avviker fra Emirates’ normale konfigurasjon med tre klasser og flyet vil kun ha Business og Økonomi-klasse, ikke First. Flyet som settes inn på denne ruten vil altså være det første flyet fra Emirates med denne konfigurasjonen og får 58 seter i Business og ikke mindre enn 557 i økonomiklasse. Flyet vil ha den famøse lounge/bar ombord for reisende i Business, samt tilby WiFi.

Emirates begrunner dette med at etterspørselen på First og Business er ikke så stor i Skandinavia – derfor benyttes en konfigurasjon på flyet som har flere seter i økonomiklasse og færre på de dyreste klassene. Emirates har p.t. fire fly i produksjon som kommer til å ha denne nye konfigurasjonen.

A3802
Emiratas President, Sir Tim Clark og adm. direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye.

 

Kastrup vil bygge en utvidelse av gateområdet som i dag er forbeholdt interkontinentale flyvninger slik at denne kan ta i mot dette enorme passasjerflyet. I praksis vil dette bety av C-området utvides med 3 nye gater, hvorav en er forberedt med 2 separate broer for Airbus A380. Bygningen vil bli på 2900 m2 og vil bli utført i «Skandinavisk design».

Emirates vil også vurdere om de skal åpne en egen «Emirates Lounge» i København, men dette er ikke endelig bestemt. Inntil videre vil nåværende lounger benyttes.

Endringen av materiell kommer ca. fire år etter at Emirates først startet flyvninger til København. Ruten ble i starten fløyet med en A330, for deretter å gå fast over til den større Boeing 777-serien.

Emirates’ fly EK151 vilha avgang fra Dubai klokken 08.20 og ankommer København klokken 12.20 samme dag. Returflyet, EK152, har avgang fra København klokken 14.20 og ankommer Dubai klokken 23.35 samme dag.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på Bonusfeber.dk av Flemming Poulsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *