SAS AmEx med ny fordel? Halv pris på bonusreiser!

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det kan se ut som innehavere av SAS EuroBonus American Express Platinum (SAS AMEx Platinum) nå får enda flere fordeler med kortet. Nå kan man få bonusreiser til halv pris selv om man reiser alene. Tidligere fikk man kun en såkalt Companion Ticket, hvor man kunne reise to for prisen av én.

Et av våre forum-medlemmer skulle bestille bonusbilletter til Tokyo da han oppdaget et nytt felt som heter «American Express-rabatt». Feltet inneholder fire «rabattkuponger» som reduserer poengprisen med 50%. Istedet for 140 000 poeng for en tur/retur-reise til Tokyo i Business Class, kom altså totalen på 70 000 poeng. Se feltene merket med gult i dette skjermbildet:

AmEx rabatt SAS

Som dere ser av skjermbildet over, varer disse kupongene til 31. desember 2039. Med en slik usannsynlig dato, er det nærliggende å anta at ikke alt er som det skal være med denne rabatten. I tillegg står deler av teksten på dansk. Kan det være problemer hos IT-avdelingen til SAS? Hvorfor har det ikke blitt sendt ut informasjon til kundene om disse endringene?

Tidligere i dag var det umulig å bestille billetter på SAS sine hjemmesider, hvilket medførte spekulasjoner om hvorvidt dette var en feil som SAS nå forsøkte å rette opp i.

SAS tech prob

Etter hvert kom hjemmesiden til SAS opp igjen, og disse rabattene er der fremdeles.

Saken diskuteres for fullt i denne forumtråden, og noen spekulerer i om dette er innføringen av online Companion Ticket-booking, som tidligere varslet av EuroBonus-sjef Nils Lindhe.

Vårt forum-medlem Baldrick tok bilde av en reklameplakat sist han reiste, som indikerer at 50% rabatt er en ny fordel med AmEx-kortene:

amex

Hvorvidt dette kun gjelder i Sverige, og om det er ment å erstatte Companion Ticket eller være en tillegggsfordel, vites ikke.

Forum-medlem Norfindir har vært i kontakt med SAS kundeservice, og de sier at dette er et tilbud fra American Express, og ikke en Companion Ticket. Et annet forum-medlem har snakket med kundeservice hos American Express, som sier at man enten kan bruke denne rabatten som Companion Ticket, eller alene. Denne saken er det altså ikke lett å bli klok på.

Noen av forum-medlemmene får ikke opp tilbudet selv om de har SAS AmEx Platinum, så det kan tyde på at dette er en målrettet kampanje mot enkelte medlemmer.

Det eneste vi vet foreløpig, er at mange nå kan bestille bonusreiser til halv pris dersom man har SAS AmEx Platinum. Forum-medlem bern747 beviser dette med følgende skjermbilde:

upload_2015-4-9_12-16-13

Vi skal oppdatere dere når det foreligger ny informasjon om denne saken, men inntil videre er det bare å bestille!

Diskutér saken i vårt forum her.

Les også: Hvordan få SAS AmEx Platinum selv etter avslag

Kommentar

  1. Trond M. sier

    Dette «tilbudet» er i realiteten bruk av Companion Ticket(s) ja, selv om det ikke fremgår på noen som helst måte i bookingprosessen. Man kan med andre ord plutselig være fri for Companion Ticket om man velger «50% rabatt» på f.eks. en liten bonusreise innenlands…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *