Cathay Pacific legger ned ruten fra København

Cathay Pacific Airbus A350-900

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Cathay Pacific har nylig kunngjort at ruten mellom København og Hongkong kanselleres og dermed ikke fortsetter neste sommer. Dette kommer noe overraskende, da det tidligere ble antydet at ambisjonen var å gjøre dette til en helårsrute.

Da Cathay Pacific lanserte den nye ruten tidligere i år var det som en sesongrute som skulle gå om sommeren. InsideFlyer var med på den første avgangen i mai 2018. Det var den gang et klart ønske fra flyselskapet om å gjøre dette til en helårsrute. Det er nå bekreftet at det dessverre ikke kommer til å skje. Ruten har en snau måned igjen før den stenges for godt 26. oktober 2018.

Det røde båndet klippes
InsideFlyer var til stede da ruten mellom Hongkong og København åpnet i mai 2018. Foto: CPH Airport

Cathay Pacific har siden mai hatt tre ukentlige rotasjoner med Airbus A350-900 mellom Hongkong og København.

Stengingen av ruten svekker OneWorlds tilstedeværelse i Skandinavia og gir reisende østover mindre å velge i. De som ønsker å reise til Hongkong med OneWorld må nå reise via Helsinki med Finnair eller via en av alliansens andre knutepunkt i Europa.

Godt nytt for SAS

For SAS er nok dette gode nyheter. Flyselskapet valgte for noen måneder siden å flytte sin Hongkong-rute til København, da de mente at Stockholm ikke var det optimale utgangspunktet for denne ruten. Med opptil to daglige avganger i sommersesongen ville dette gitt økt konkurranse. Det kan virke som at kundegrunnlaget var godt nok for to operatører, men at Cathay Pacific vurderte lønnsomheten som for lav til tross for godt belegg.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *