Cathay Pacific med direkterute fra København til Hongkong

Cathay Pacific Airbus A350-900

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

SAS møter konkurranse når prisbelønnede Cathay Pacific nå vil åpne direkterute fra København til Hongkong. Dette er godt nytt også for norske ferie- og forretningsreisende.

Det har en tid gått rykter om at flyselskapet med base i Hongkong ønsket å starte flygninger til København. Nå er det bekreftet og den første avgangen fra København til Hongkong med Cathay Pacific vil gå 2. mai klokken 13:55. Flytiden vil være rett i underkant av 12 timer og den nye ruten skal betjenes med en topp moderne Airbus A350-900.

Med den nye ruten åpner det seg også nye effektive rute alternativer til andre destinasjoner i Asia og sørvestlige Stillehavet. Samtidig får kinesiske reisende nå enda bedre tilgang til skandinaviske reisemål.

København
København er en av tre nye ruter fra Cathay Pacific. Foto: cathaypacific.com

Tre avganger i uken

Ruten mellom Hongkong og København vil ha tre avganger i uken, mandag, onsdag og fredag. Fra Hongkong er avgangstidspunktet 01:10 med ankomst København 06:30. Returen har avgang kl. 13:55 med ankomst 06:35.

Foruten direkterute til København annonserte Cathay Pacific også nye direkteruter til Dublin og Brussel.

«Vi er svært stolte over å være de eneste flyselskapet med direkteruter mellom Hongkong og Brussel, Dublin og København. Dette er fantastiske reisemål som tiltrekker seg reisende fra hele verden. Vi har hørt våre kunders ønsker om flere valgmuligheter og mer fleksibilitet og vi svarer nå med tilby direkteruter til disse flotte byene», sier Rupert Hogg, administrerende direktør i Cathay Pacific.

«Ved å tilby ruter til nye destinasjoner fra Hongkong befester vi byens posisjon som Asias største internasjonale hub. Dette gir nye og viktige inntektskilder for oss.»

Med de nye rutene vil Cathay Pacific ha totalt 15 direkteruter til Europa fra Hongkong.

Nye fly

Cathay Pacifics langdistanseflåte har en gjennomsnittsalder på bare fem år. Alle de nye rutene betjenes av selskapets topp moderne Airbus A350-900. De nye flyene er utstyrt med det siste innen sete- og interiørdesign som ifølge selskapet selv har blitt tatt godt imot av deres kunder. Cathay Pacific Airbus A350-900 er utstyrt med 38 seter i Business Class, 28 seter i Premium Economy og 214 seter i Economy Class.

Cathay Pacific Airbus A350-900
Cathay Pacific Airbus A350-900. Foto: cathaypacific.com

Av Cathay Pacifics ordre på 22 Airbus A350-900 er 18 allerede i trafikk. Selskapet har også 26 Airbus A350-1000 i bestilling, med levering fra 2018.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Vi har tidligere testet både business class og loungebesøk hos Cathay Pacific, og vi gleder oss til å teste den nye ruten!

Les mer om de nye rutene på Cathay Pacific sin hjemmeside.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *