Er CityJet neste offer for koronakrisen?

CityJet Bombardier CRJ-900 for SAS

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det irske wet-lease-flyselskapet CityJet, som blant annet opererer regionalflygninger for SAS og Aer Lingus, opplever økonomiske vanskeligheter og har søkt om konkursbeskyttelse. Selskapet ser dermed ut til å bli neste offer for koronapandemien.

Irske CityJet spesialiserer på såkalt «wet-lease» og utfører flygninger med eget fly og besetning for andre flyselskaper. Selskapet har 1 175 ansatte og operer blant annet mange av SAS sine regionalruter med flytypen Bombardier CRJ-900.

CityJet har lenge slitt med økonomiske problemer. Et av tiltakene som skulle være med på å redde selskapet, en sammenslåing med spanske Air Nostrum, ser nå ut til å være utelukket. CityJet har som de fleste andre flyselskaper opplevd et dramatisk fall i etterspørselen etter flyreiser og er nå ikke lenge i stand til å møte sine økonomiske forpliktelser. Selskapet har derfor gått til retten og bedt om konkursbeskyttelse for selskapet.

CityJet Avro RJ85
CityJet har tidligere blant annet flydd mellom Paris og London City Airport for Air France med Avro RJ85. Foto: Tony Hisgett from Birmingham, UK / CC BY

Mener selskapet fortsatt har livets rett

I følge Irish Times, uttaler CityJets advokat til retten at koronakrisen har satt en stopper for planlagt omstrukturering og fusjon med et annet flyselskap. Til tross for usikkerheten bransjen nå opplever på grunn av koronakrisen, mener selskapet at virksomheten likevel kan reddes. Selv om selskapet nå er insolvent er retten enig i at CityJet har rimelige utsikter til å overleve dersom nødvendige tiltak iverksettes.

CityJet gikk med overskudd i 2017, men har av ulike årsaker tapt penger de to siste årene.

Selskapet har allerede innført flere kostnadsbesparende tiltak. SAS, som er CityJets største kunde, har fått med på å støtte selskapet gjennom krisen og CityJet har også inngått avtaler med flere av sine kreditorer.

Forsidefoto: CityJet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *