Clarion Hotel Royal Christiania, Oslo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Clarion Hotel Royal Christiania er lokalisert midt i hjertet av Oslo, kun ett minutt fra Karl Johans gate, Oslo S og flytogterminalen. Med 532 moderne rom, 21 konferanserom, restaurant og bar er dette et hotell for mye mer enn kun en tilfeldig overnatting. Hotellet har også realaxavdeling med basseng og badstue samt treningsfasiliteter.

Inngangen
Inngangen

 

Synet som møter deg med det samme du går inn her er storslagent, ja etter norsk målestokk da. Resepsjonsområdet virker stort og er romslig. Innsjekkingsskranken er lang og det er god kapasitet her, men på tross av dette er det ofte kø på noen travle tidspunkter på dagen. Da vi ankom, var det ingen kunder der og følgelig var innsjekking unnagjort på under ett minutt.

Resepsjonen
Resepsjonen

 

Like innenfor resepsjonen finner du heiser, ikke mindre enn 4 stykker. Det oser litt ekstra klasse av fasilitetene her nede. Like bak heisene er det etablert kunstige fossefall med fin lyssetting.

Heiser
Heiser
Lite fossefall
Lite fossefall

 

Hotellet er under renovering, og det har det vert de siste par år. De har tatt for seg seksjon for seksjon og etasje for etasje og det begynner å bli meget bra nå.
Jeg husker ikke spesielt godt romnummer fra gang til gang, men jeg så med det samme at dette var et rom i den delen som vender mot sør, altså et rom som er fiffet opp, jeg hadde også en ørliten forhåpning om rom med vindu ut mot sør, som er fronten på hotellet.
Korridorer er også fiffet opp og jeg synes de etter hvert er blitt ganske innbydende.

Dype farger i korridorene
Dype farger i korridorene

 

Hotellrommet som var booket denne gang var standard dobbeltrom med dobbeltseng. Med det samme jeg åpnet døren ble mine forhåpninger innfridd, vindu i front av hotellet, dette rommet er et Superior dobbeltrom så jeg var blitt oppgradert.

Fra inngangsdøren
Fra inngangsdøren

Romplanen over denne delen av hotellet ser slik ut.

Arealplan
Arealplan

Rommet var utstyrt med en himmelsk god dobbeltseng, med bra sprett i og rikelig med puter. Flotte lys og små leselampetter på hver side av sengen.

Himmelsk god seng
Himmelsk god seng
Dobbeltseng
Dobbeltseng

Utsikten fra rommet som lå i åttende etasje var kjempebra men litt kjipt at det bare var ett vindu da, men det blir jo litt som å klage over bagateller. Du ser her ned på Byporten Shopping og Oslo S.

Utsikt fra rommet
Utsikt fra rommet

Stort fjernsyn var plassert oppå en sort skjenk, kanalutvalget var kjempebra og du finner til og med Thai Global Network på den, og årsaken til dette er at Thai Airways bruker dette hotellet som Crew-hotell.

Stort fjernsyn
Stort fjernsyn

Til venstre for skjenken ved vinduet sto en stol som var kjempegod å sitte i. Plasseringen av stolen skjønte jeg lite av. Du får lys inn fra vinduet, men du blir sittende og se mot sengen. Etter mitt skjønn burde det her ha vært satt inn to slike stoler med et bord imellom, for gulvplass var det mer enn nok av.

En god stol
En god stol

Et lite nusselig arbeidsbord samt en stol var plassert langs veggen. Rommet har mørk parkett på gulv og tapetserte vegger, og det mangler kanskje litt utsmykning.

Lite arbeidsbord
Lite arbeidsbord

Ved ytterdøren, en liten garderobe for yttertøy og sko samt et skap for å henge klær i. På veggen til høyre et helfigurs speil med rød ramme rundt.

Inngangsdør og speil
Inngangsdør og speil

Minibarens innhold var moderat og mye ledig plass inni den, fordelen er at det da kan være god plass til medbrakt.

Vannkoker, te og kaffe var plassert inne i den sorte skjenken, dette gjaldt også en digital safe som er til fri benyttelse.

Minibar
Minibar
Vannkoker, te og kaffe
Vannkoker, te og kaffe
Safe
Safe

Badet har oftest stor betydning for mine inntrykk av hoteller. Hotellet medtok badet i renoveringen og det var lurt synes jeg.

Ny servant og matchende belysning i forhold til resten av rommet.

Servant og speil
Servant og speil

Hele badet har fått nye fliser på både gulv og vegger, nye armaturer og spotter i tak. Badekar var også på plass, men dette ble ikke benyttet.

Badekar
Badekar

Den største overraskelsen var at det nå var montert regndusj i den separate dusjen, av delingen var i form av to store hengslede glassdører, virkelig lekkert var det.

Stor inn glasset dusjløsning
Stor innglasset dusjløsning

Nytt toalett og håndklær i hvitt og grått, slik at du ikke risikerer å benytte partneren sine håndklær.

Toalett
Toalett

De fire heisene er utvendige mot atrium, noe som er litt fascinerende når du tar heis opp og ned.

Utvendige heiser
Utvendige heiser

Frokost blir servert nede i atrium. Frokosten virker ikke storslagen, men har et tilfredsstillende utvalg. Når hotellet er fullt, er kan det være litt vanskelig å finne en usjenert plass og du kan fort havne på langbord lengre til venstre enn det som vises på bildet. Frokosten blir litt eksotisk dersom du spiser på samme tid som Thai Airways sitt Crew som vanligvis bor her.

På samme plan finner du en flott bar og en uteterrasse hvor det er flott å sitte på sommeren. Her er det imidlertid ikke sol om ettermiddagene.

Atrium hvor frokost serveres
Atrium hvor frokost serveres

 

Konklusjon: Royal Christiania er et meget godt hotellvalg dersom du skal til Oslo. Prisene er derimot blitt litt vel stive i de senere årene. Hotellet er som nevnt inne i en periode hvor de renoverer, dette byr imidlertid ikke på noe problemer i form av støv eller støy. Hotellet består av flere sammenbygde bygninger og dermed blir rommene i de ulike fløyene ikke helt like, hverken i utforming eller standard. Vet du om dette, ber du enkelt og greit om rom der du ønsker og det har for meg aldri vært et problem å få ønsket innfridd. Fellesarealene utstråler en litt høyere klasse og atmosfæren i hele hotellet er bra. Kort vei til offentlig kommunikasjon er en annen fordel. Hotellet har gjennom flere år vert et av mine foretrukne i hovedstaden.

 

7av10

 

 

[box style=’info’]

Lokasjon: Ved Jernbanetorget midt i Oslo

Rom type: Superior dobbeltrom

Rompris: 1240,-

Bonus programNordic Choice Club

Hjemmeside: Clarion Hotel Royal Christiania

Fordeler: Nylig oppgradert, kort vei til offentlig kommunikasjon

Ulemper: Litt dyrt

[/box]

[box style=’note’] http://forum.bonusfeber.wpengine.com/threads/nordic-choice-club.19/[/box]

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *