Classic Lounge Moskva Sheremetyevo

Sitterplasser i Classic Lounge Moskva Sheremetyevo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Classic Lounge på Moskva Sheremetyevo lufthavn har det en lounge skal ha. Gode sitte- og arbeidsplasser samt et fint utvalg av tradisjonell russisk mat i buffeten. Den ligger i hjørnet av terminal F i nærheten av inngangen til terminal E.

Siden min første tur til Russland i 1996 har jeg med jevne mellomrom fløyet til og fra Sheremetyevo. Etter at SAS la ned sin rute fra København til Moskva og Lufthansa flyttet til Domodedovo Airport har jeg hatt færre besøk på Sheremetyevo. Men denne gang fløy jeg med Czech Airlines og det ble et meget behagelig gjensyn med flyplassen.

Det er bygget flere nye terminaler og nå kan du ta flytoget fra Sheremetyevo til Bellorusky stasjon hvor du kan ta metroen videre. Så det er lett å komme inn til byen uten å måtte ta taxi som både er dyrt og ofte blir stående fast i trafikken.

Moskva Sheremetyevo
Foto: svo.aero

Flyplassen ble nå i 2019 oppkalt etter den russiske dikteren, Alexander Pushkin, som levde fra 1799 til 1837. Pushkin anses av mange for å være den største russiske forfatteren. Flyplassens navneendring framgår av store plakater som jeg først la merke til etter jeg var kommet gjennom sikkerhetskontrollen.

Beliggenhet

Loungen ligger i termin F. Skilting fra du er kommet gjennom sikkerhetskontrollen er OK, men det var et par ganger jeg var usikker på om jeg hadde gått for langt. Det hadde jeg ikke og etter å ha gått gjennom hele terminalen nådde jeg fram til trappen som ledet opp til loungen. Den ligger i 3.etasje ved gate 44.

Innredning

Loungen ligger midt terminalbygningen og har derfor ingen vinduer, heller ikke i taket. Det er naturligvis stikkontakter i veggene og gulvet slik at du kan lade PC, nettbrett og telefon. Wifi virker fint. Jeg brukte det imidlertid ikke til krevende oppgaver, så jeg vet ikke hvordan det fungerer til det.

Loungen har plass til omtrent 100 gjester og er delt i tre områder:

  • Spise- og arbeidsområdet: bord og stoler har en behagelig høyde, så du kan ha din pc på bordet og fortsette med dine rapporter. Du kan også innta et større måltid hvor du spiser med kniv og gaffel.
  • Avslapningsområdet: her sitter du i myke stoler ved lave bord. Du kan naturligvis nyte snacks fra buffeten og ta et glass (mot betaling) fra den nye baren.
  • TV-stuen: klassiske stripede tapeter og mørke paneler og chesterfield-sofaer setter stemningen for å drømme seg bort til et opphold på en engelsk herregård.
Sitterplasser i Classic Lounge Moskva Sheremetyevo

Jeg kunne dessverre ikke fotografere i spise- og arbeidsområdet da det satt mange gjester ved bordene. TV-stuen er vist på forside-bildet. Avslapningsområdet med et godt utvalg av engelsk- og russiskspråklige aviser og den store reklamen for loungens salg av kaviar fyller veggen og passer ikke helt inn i stilen.

Buffeten

Buffeten har et stort utvalg i kantinemat. Da jeg besøkte loungen kunne jeg velge mellom to supper, én med hønsekjøtt og den tradisjonelle rødbetsuppen, Borscht. Sistnevnte er veldig sunn. Foruten rødbeter er suppen også rik på kål, gulrøtter og oksekjøtt.

En annen varmrett er koteletter og poteter. Potetene er drysset med friske krydderurter som er en tradisjon i Russland.

Utvalget i den kalde buffeten er noe større. Den russiske Olivier salat (italiensk salat med potet, egg og skinke), en kålsalat, ymse oster og skiveskåret pålegg samt pirog (små kaker laget av tertedeig og fylt med enten kål eller hakket kjøtt). Og naturligvis porsjonsbegre med yoghurt som i Russland også spises som dessert.

Hvis du ikke lar deg friste av buffetens store utvalg, kan du nøye deg med å ta en skål med salte nøtter og chips som kan nytes sammen med en gratis øl, vann eller et glass vin. Men du kan naturligvis også velge å kjøpe noe fra loungens bar. Denne er beskrevet nedenfor.

Har du valgt å fylle tallerkenen med noen av de varme eller kalde fristelsene kan måltidet avsluttes med en kopp kaffe og et par av de mange kakene som oppbevares i kjøleskap for å holde kremen frisk.

Baren er åpen

En av loungens nyheter er baren som har et stort utvalg av bobler, brennevin og spesial-øl. Jeg kom tilfeldigvis på åpningsdagen og var dermed en av de første kundene, kanskje den aller første. Betjeningen var vennlig og serviceinnstilt. Du får full oversikt over varene på hyllene i drikkemenyen hvor prisene også framgår. Jeg betalt med mitt SAS Eurobonus Mastercard og kan bekrefte at kortterminalen virker.

Baren er åpen i Classic Lounge Moskva Sheremetyevo

Loungen har selvfølgelig også et gratis alternativ til den bemannede baren. Vann, øl og vin kan du selv hente i loungens kjøleskap eller på bordet ved buffeten. Her kan du også få en kopp kaffe eller te.

Ta med en souvenir hjem

Loungen lar deg ikke i stikken hvis du trenger en gave å ta med hjem. Kjøleskapet har for eksempel svart og rød kaviar som du kan kjøpe og overraske noen der hjemme. Det er ekte varer og prisene er deretter. Den svarte kaviaren er godt representert og de små glassene koster omkring 2 000 kr, mens den større porsjonen koster over 9 000 kr. På den positive siden; hvis du betaler med ditt Mastercard, får du rikelig opptjening av Eurobonus-poeng. Hvis du vil flotte deg kan du kjøpe en passende flaske bobler i en av flyplassens andre butikker. Delikatessen kan da nytes fullt ut når du kommer hjem.

Kjøleskap med kaviar

Adgang

Reisende på business class med en rekke flyselskaper i Sky Team får utlevert adgangskort ved check-in. Det gjelder blant annet Aeroflot, Czech Airlines og noen asiatiske selskaper. Dessuten har man adgang med Diners Club og Priority Pass. Man kan også kjøpe adgang enten ved å forhåndsbestille eller ved å betale i døren. Prisen er 3 500 rubler for tre timer, altså omkring 500 norske kroner. Man kan bli i loungen lengre enn tre timer mot en timespris på 1 100 rubler. Barn mellom 2 og 12 år kommer inn for halv pris.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig skrevet av Henry Jørgensen for InsideFlyer.dk, og er lettere bearbeidet og oversatt til norsk.

Foto: Henry Jørgensen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *