Czech Airlines starter Praha-Kristiansand

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I følge Fædrelandsvennen, kommer Czech Airlines til å annonsere en ny rute fra Praha til Kristiansand, i løpet av de nærmeste dagene. Det bekrefter pressekontakt i selskapet, Daniel Sabik.

Czech Airlines (CSA), tilhørende Skyteam-alliansen, planlegger to ukentlige avganger mellom sørlandsbyen og Praha. Ruten er ikke offisielt lansert enda, men Sabik håper at dette kan skje i løpet av uken.

Planen er at ruten skal ha oppstart før sommeren 2015, og det er ventet at flere detaljer vil være tilgjengelig så snart ruten er offisiell. Flytypene ATR72 eller ATR42 kan være aktuelle flytyper til å betjene denne ruten.

Praha er en populær storby, og er kjent for sin spesielt godt bevarte arkitektur. Det at sørlendingene nå får en direkterute dit, må jo kunne sees på som positivt. Alternativene til Praha har til nå vært med KLM via Amsterdam eller med SAS via Oslo eller København. I så måte vil CSA gå i konkurranse med alliansepartner KLM om de Praha-reisende. Disse utgjør nok allikevel ikke majoriteten av de reisende fra Kristiansand med KLM.

Det er kanskje ingen tilfeldighet at det nå lanseres nye utenlandsruter fra nettopp Kristiansand. I løpet av våren er det ventet at den nye utenlandsterminalen på Kjevik skal stå klar, noe som vil øke kapasiteten på flyplassen til å håndtere internasjonal trafikk, betraktelig.

Tidligere initiativ med direkteruter ut fra Kristiansand har fått kjenne på både kropp og bunnlinje at det ikke er bare-bare å drive flyselskap. FlyNonstop begjærte oppbud høsten 2013. Praha var dog ikke en av destinasjonene som FlyNonstop betjente i sin relativt korte tid på vingene.

Vi kommer tilbake med mer, så snart rutetider og flere detaljer annonseres.

Bildet er hentet fra Czech Airlines sine hjemmesider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *