Datafeil hos Widerøe i helgen ga råbillige billetter

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Nyheten om billige billetter på Widerøes nettsider i helgen spredde seg som ild i tørt gress på internett. Bonusfeber.no snappet opp dette tidlig, og ga sine medlemmer anledning til å benytte seg av tilbudet.

Aftenposten melder i dag at de billige billettene skyldtes en datafeil, nærmere bestemt at billettsystemet Amadeus hadde utelatt drivstofftillegg fra prisene. Feilen lå altså ikke hos Widerøe, noe som betyr at Widerøe faktisk tjente på feilen.

Slike datafeil skjer fra tid til annen, og de medfører ofte en booking-bonanza blant håpefulle flyentusiaster. I dette tilfellet forventes det at United skal opprettholde de bestilte billettene, men dette er ikke alltid tilfelle. Da Lufthansa solgte billetter til USA på First Class til 4 kroner og 50 øre i 2009, valgte de å trekke billettene tilbake og refundere beløpene.

Det kan ofte være vanskelig å se forskjell på en billett som er feilpriset og et helt ordinært tilbud. Når Norwegian flyr tur/retur Fort Lauderdale for ca. 2800 kr, virker det ikke usannsynlig at United har et kampanjetilbud på noen hundrelapper mindre. Man har uansett ingenting å tape på å slå til på slike «tilbud» som var nå i helgen, for hvis flyselskapene velger å trekke billettene, får man pengene tilbake.

Følg med på Bonusfeber.no og bli med på forumet vårt, så blir du blant de første som får vite om slike tilbud i fremtiden!

[box style=’note’] Kjøpte du billetter til USA på wideroe.no i helgen? Fortell oss gjerne om det i kommentarfeltet under, eller i denne forumtråden. [/box]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *