De mest romantiske Valentine’s-destinasjonene

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Vi har fått tilsendt en pressemelding hvor reiseeksperter uttaler seg om romantiske destinasjoner for Valentine’s Day. Dette er vel strengt tatt litt i seneste laget siden dagen er i morgen, men vi tenkte allikevel å knytte noen kommentarer til forslagene. Om ikke annet kommer det en Valentine’s Day til neste år også!

Dersom man har bonusfeber, holder det vanligvis ikke at en destinasjon er romantisk. Man må helst kunne enten opptjene eller bruke bonuspoeng både for å komme seg dit, og for å oppholde seg der. Vi skal se litt nærmere på dette i våre kommentarer.

Hege Grue, Escape Travel

Hege GrueHvor vil du anbefale romantikere å ta med kjæresten sin på tur?

− Det indiske hav er veldig fint, i tillegg har du mange spennende reisemål i det sørlige Vietnam. Vietnam tilbyr kombinasjonen av storbyliv, kultur og strand, og er derfor meget spennende å utforske. Ellers så har du jo et stadig mer populært valg i en eksotisk safaritur – i Sør-Afrika, Tanzania og Kenya kan du kombinere en rolig badeferie med spennende safari. Såkalt glamping, eller glamorous camping, er perfekt for dem som ønsker spennende opplevelser, men fortsatt vil bo og sove komfortabelt. Flyr du med Emirates fra Oslo kan du også stoppe noen dager i storbyen Dubai, før du for eksempel drar videre til strandparadiser som Mauritius eller Maldivene.

Hvordan kan du gjøre bryllupsreisen mer spesiell?

− Alt handler om å skreddersy den perfekte pakken. Visste du blant annet at du mange steder kan spise middag på stranda med din kjære i solnedgangen med levende lykter rundt? Mange hoteller tilbyr flotte opplevelser for par som er på reise, enten det er spabehandlinger, kokkekurs eller utflukter. Vi opplever at mange par på kjærlighetsferie ønsker å oppgradere rommene, kanskje så de får en egen liten villa med basseng. Alt handler om å skape sin egen romantiske boble uten forstyrrelser.

Hva er viktigst for nordmenn som skal dyrke romantikken på tur?

− Nordmenn ønsker å bo behagelig. Vi er veldig glad i alt som er med på å redusere stress på reisen. Mange ønsker å bli hentet på flyplassen og få en senere utsjekking på reisedagen. Mauritius er sånn sett en meget aktuell destinasjon, her kan du få svært gode parrabatter og spesielle tilbud for personer på bryllupsreise.

 

BONUSFEBERS KOMMENTAR: Spennende forslag her. Noen av våre forum-brukere har svart belte i safari, og vi har til og med en elefant som uoffisiell maskot. Her anbefaler vi å lese reisebrevene Fnate i Afrika og Den Store Afrikareisen! Spørsmål og diskusjon rundt safari i Afrika kan tas i denne forum-tråden. For å komme seg til Øst-Afrika, kan vi anbefale Ethiopian Airlines som begynner å fly fra Oslo med en Boeing 787 Dreamliner til sommeren.

Vietnam har vi en liten forum-tråd på her, og vi kan minne om muligheter for triple poeng på Accor Hotels.

Mauritius og Maldivene er klassikere når det gjelder romantiske destinasjoner, og vi har en diskusjon gående på vårt forum om hvilket sted som er best av Mauritius, Maldivene og Seychellene. Austrian Airlines åpner forøvrig rute til Mauritius fra høsten 2015.

Gili Lankanfushi, Maldivene
Gili Lankanfushi, Maldivene
Masai Mara, Kenya
Masai Mara, Kenya

 

Dag Åge Karlsen, Select Travel

Dag Åge KarlsenHvor skal vi reise i 2015 for å glede kjæresten?

− Velaa Private Island på Maldivene går for å være kanskje det hotteste stedet du kan reise til i år. Det er et eksklusivt sted som virkelig legger opp til en romantisk opplevelse. Ellers så anbefaler jeg nordmenn å vurdere nye destinasjoner, som for eksempel en del afrikanske land. Hva med en annerledes safari hvor du og din kjære tar turen opp i en luftballong mens dere ser solen stå opp over savannen?

Hvordan kan du gjøre reisen ekstra spesiell?

− Det er kun fantasien som setter grensene, og det avhenger selvsagt av hvor dere reiser. Men skal dere langt kan det jo være fristende å oppgradere flyreisen. Emirates tilbyr Business og First Class fra Oslo, det er absolutt noe som burde oppleves. I tillegg så er det vel akkurat nå du kan unne deg litt roomservice og annen luksus, hvis du ellers er for nøktern til slike ting.

Hva er årets reisetrender?

− Nordmenn ønsker flere opplevelser når de først skal reise. En ganske ny trend er å mellomlande og bli noen dager på ett sted før man reiser videre. Skal du til Seychellene kan du for eksempel fly til Dubai og oppleve storbylivet der noen dager, for så å reise videre til øyparadisene og få en helt annen opplevelse.

 

BONUSFEBERS KOMMENTAR: Ja, takk. Jeg har et vennepar som nettopp postet bilder på Facebook fra Velaa Private Island, og det så ikke feil ut. Det så heller ikke billig ut. Det er greit å betale en del for luksus, men da skal vi ha igjen en del bonuspoeng for det, ikke sant? Det er heldigvis mange kjedehoteller på Maldivene, så her er det mange muligheter til å både tjene og bruke bonuspoeng, og få oppgradering hvis man har status. Følg med på Bonusfeber.no om det skulle dukke opp noen bra dealer her. Afrika er igjen et godt forslag, men luftballong? Det gir da ingen bonuspoeng…

Business Class og First Class med Emirates er noe vi kan like, og dette er noe som kommer jevnlig på tilbud. Her er et par tester av Emirates Business Class:
Emirates Business Class, Boeing 777-300ER
Emirates Business Class, Airbus A380

Raffles, Seychellene
Raffles, Seychellene

 

Gro Anet Brastad, Paradisreiser

Gro Anet H. Brastad - liggende bilde[3]Hva er dine beste reisetips for romantiske turer?

− Om du vil overraske noen med en tur og ikke har all verdens av tid er Six Senses Zighy Bay i Oman en sikker vinner.
Et kjempelekkert hotell med utsøkte restauranter! Alle villaer kommer med egne basseng og i tillegg har de et flott spa.  Har dere litt bedre tid kan dere kombinere dette med et par dager på The Address Downtown eller Al Qasr i Dubai. 
Et perfekt sted for frieri er restauranten Sense on the Edge i Zighy Bay, en veldig romantisk plass. Seychellene er en personlig favoritt, med vakre kulisser og noen av verdens mest eksklusive hotell.

Hvordan lager man den perfekte Valentinesdagen?

− Overrask kjæresten din med et opphold på et av de storslagne Oberoi-hotellene i India, og avtal på forhånd så dere kommer til et rom fylt med røde roser og bobler i glassene. Ta kjæresten med på en dagstur til øde sandbanker på Maldivene, med privat båttransport og piknikkurver fylt med mat og drikke. Et annet forslag er å ta med din kjære på landsbybesøk i Zimbabwe og støtte den lokale skolen med en grønnsakshage i hans eller hennes navn. Visste du forresten at du kan bestille en privat kinovisning på stranden i Maldivene, Vietnam eller Thailand?

Hvilken restaurant kan du anbefale for romantisk kveld?

− Sense on the Edge, en fantastisk kulinarisk opplevelse på toppen av fjellet, med utsikt over Zighy Bay i Oman. Her får du nydelig mat i uforglemmelige omgivelser. Mange restauranter tilbyr også såkalt Starlight Table, da nyter dere en bedre middag under en åpen stjernehimmel. Befinner du deg i Kenya kan du organisere en bush dinner i nasjonalparken Masai Mara, omgitt av fakler i trærne og på bakken. Da vil du virkelig oppleve Afrikas natur på sitt beste, med god mat, stjerneklar himmel og så tett opp mot naturen som du får det.

 

BONUSFEBERS KOMMENTAR: Oman er et spennende forslag, litt utenom det vanlige. Vi har ikke noe særlig erfaring med dette reisemålet her på Bonusfeber.no, men vi vet at det ofte er gode tilbud dit med Qatar Airways og Emirates. Dubai har vi derimot skrevet mange artikler om, og du kan lese reisetips i denne forum-tråden.

India ja… Dette er et sted som nevnes flere ganger i forum-tråden Places you’ll never go, så det virker ikke som en umiddelbar favoritt blant våre lesere. Les også tråden India – herlig eller grusomt kaotisk? Dersom man øsnker å reise dit, kan det være greit å vite at Air India ble med i Star Alliance i fjor. Vi har også testet Four Seasons i Mumbai.

Sense on the Edge
Sense on the Edge, Oman
Kino på stranden - Six Senses Ninh Van Bay, Vietnam
Kino på stranden – Six Senses Ninh Van Bay, Vietnam

 

Har du andre forslag til romantiske destinasjoner? Vi hører gjerne fra deg i kommentarfeltet, eller i vårt forum.

Husk at du alltid kan spørre som informasjon og råd angående reisemål i dette forumet, og hvis du lurer på hvordan su skal komme deg til og fra, kan du spørre ekspertene i Bonushjelp-forumet.

Vi ønsker våre lesere en romantisk Valentine’s Day!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *