Delta Air Lines automatiserer innsjekking

delta

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det amerikanske flyselskapet Delta Air Lines automatiserer innsjekking i deres siste app-oppdatering.

Med det vil man med andre ord ikke behøve å sjekke inn på mobil om man skal fly med Delta Air Lines. I følge oppdateringen har de nemlig eliminert hele innsjekksprosessen. I stedet vil boardingkort automatisk komme opp i deres app 24 timer før en flyvning.

På samme måte som reisevaner og teknologi har utviklet seg, har også innsjekksprosessene endret seg med tiden. Før var det kun mulig å sjekke inn ved ankomst på flyplassen, noe som den gang var helt nødvendig blant annet for å få boardingkort.

Senere har både innsjekking på nett, SMS og i mobilapper blitt introdusert. Delta er nå et av flyselskapet som tar steget videre, og automatiserer – og på mange måter eliminerer – innsjekkingsprosessen.

Mulige utfordringer

En av fordelene med å faktisk måtte sjekke inn, er at et flyselskap får bedre oversikt over hvor mange av de med billett som faktisk forventes å dukke opp. Dette kan være relevant både ved ombooking, overbooking og med tanke på oppgraderinger.

En annen utfordring som kan oppstå ved automatisk innsjekk av alle passasjerer 24 timer før, er setevalg. Ved at man må sjekke inn, vil man kunne velge sete ut fra preferanser. Samtidig så kan automatisk innsjekk fort gi kunder større incentiver å betale for forhåndsreservasjon av sete.

Innovativt – men ikke først

Også i Europa er det selskaper som allerede har automatisert innsjekksprosessen. Lufthansa-gruppen tilbyr alle sine kunder som flyr innenfor Schengen automatisk innsjekk hvor boardingkort blir tilsendt via SMS eller e-post 24 timer før avgang. Er man Miles and More-kunde kan dette gjøres automatisk. Er man ikke, kan man aktivere det gjennom en link i bestillingsbekreftelsen.

Hva syntes du? Foretrekker du å måtte bekrefte innsjekk, eller syntes du det er like så greit å få boardingkort automatisk 24 timer før? Fortell oss i kommentarfeltet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *